Φρενίτιδα εγκληματικότητας

Must Read

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη μια σειρά από εγκληματικές πράξεις  απίστευτης αγριότητας και μαζικότητας, που προκύπτουν σε καθημερινή βάση. Χθες είχαμε το περιστατικό με τον δολοφόνο που σκότωσε τρεις ανθρώπους σε ναυτιλιακό γραφείο. Ανά λίγες ημέρες ενημερωνόμαστε για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες μαφιόζων και για δολοφονίες που διεπράχθησαν αφού πρώτα κατεβλήθη αντίτιμο για εκτέλεση… συμβολαίου θανάτου.

Γονείς αδικοχαμένων παιδιών, που επέβαιναν σε αμαξοστοιχία και δολοφονήθηκαν από συγκεκριμένους ανευθυνοϋπεύθυνους στα Τέμπη, καταγγέλλουν το μπάζωμα του χώρου όπου διεπράχθη το έγκλημα και ακούν από τα χείλη ανώτατων δικαστικών λειτουργών ότι «αυτά συμβαίνουν, να πάτε στην εκκλησία και κοιτάξτε τη ζωή σας». Συν τοις άλλοις η τρομοκρατία έχει επανεμφανιστεί και γίνονται και δολιοφθορές σε κρατικές υποδομές, όπως ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης της Αίγινας.

Ολα τα παραπάνω δείχνουν ότι κάτι εξαιρετικά κακό έχει πλήξει τον κοινωνικό ιστό. Η φρενίτιδα της εγκληματικότητας εκδηλώνεται σε πιθανά κι απίθανα σημεία και δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να σταματήσει τούτη η πορεία στην άβυσσο.

Μία από τις βασικές αιτίες για το ξεχαρβάλωμα στον τομέα της Δημόσιας Τάξης είναι η νοσηρότητα που χαρακτηρίζει τον τρόπο σκέψης της πολιτικής «ελίτ». Αφού οι κυρίαρχοι στην πολιτική ασχολούνται με την αντιστροφή των αξιών και την παρουσίαση του καλού σαν κακό και αντιστρόφως, είναι αναμενόμενο οι μάζες να ακολουθήσουν το σκεπτικό τους και να βαδίσουν στον δρόμο που χαράσσουν η πολιτική εξουσία καθώς και τα όργανα επιβολής της ισχύος της, όπως τα συστημικά ΜΜΕ και οι φιλοκυβερνητικοί «διαμορφωτές άποψης».

Ο άνθρωπος είναι μιμητικό ον και η συμπεριφορά του μέχρις ενός σημείου καθορίζεται από αυτό που θεωρείται «γενικώς παραδεκτό». Οταν αυτό το «γενικώς παραδεκτό» είναι φύσει απαράδεκτο, τον λογαριασμό θα τον πληρώσει η κοινωνία. Επιπλέον, υπάρχει κι αυτή η άκρατη «δυτικομανία», η αίσθηση πως ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ και στις ευρωπαϊκές χώρες συνιστά «πρόοδο» και η ελληνική παράδοση «αναχρονισμό».

Τώρα που εκδηλώνονται -και μάλιστα ενισχυμένες- όλες οι νόσοι και τα φαινόμενα που ταλαιπωρούν τη Δύση, όπως οι μαζικές δολοφονίες, ψάχνουμε να βρούμε τι πήγε στραβά. Αντιγράφοντας τους άλλους, χάσαμε τους καλούς εαυτούς μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This