Εμφύλιος πόλεμος στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας: Όλα τα ονόματα!

Must Read

Με μια λέξη μόνο μπορώ να περιγράψω αυτό που γίνεται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τις υποψηφιότητες στην Ευρωβουλή: Χαμός!

Το πρόσφατο ευρωπαϊκό χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για ζητήματα κράτους δικαίου όχι απλώς δεν αποθάρρυνε τα γαλάζια στελέχη αναφορικά με τη συμμετοχή τους στο ευρωψηφοδέλτιο, αντιθέτως είναι σαν να τους έσπρωξε να ενταχθούν σ’ αυτό. Υποθέτω ότι ζήλεψαν το πάθος και την τόλμη με την οποία προσφάτως η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ αγωνίστηκε για να καταδείξει ότι 330 εκλεγμένοι στην Ευρώπη είναι συκοφάντες και πλεμπαίοι όπως οι του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Ο χαμός που θα σας περιγράψω έχει, μάλιστα, την αφετηρία του στη συμμετοχή της πασιονάριας Ελίζας στη γαλάζια ευρωλίστα. Όλοι θυμόμαστε πως ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει ως όριο για την επανεκλογή των ευρωβουλευτών τις δυο θητείες. Κανένας παλαιός ευρωβουλευτής δεν είχε αντιδράσει, υπακούοντας στις προεδρικές αποφάσεις.

Ώσπου αυτός ο κανόνας καταργήθηκε με την περίπτωση της κυρίας Βόζεμπεργκ, για την οποία εκτιμήθηκαν η δημοφιλία της, όπως και το χάρισμα της αγωνιστικότητας. Η εξαίρεσή της από το όριο των θητειών έχει προκαλέσει, μαθαίνω, την οργή του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία για την Ευρωβουλή κόντρα στο «Μητσοτάκης rules».

 

Ένας ακόμη γαλάζιος ευρωβουλευτής, που οδεύει προς «σουτάρισμα» από το ευρωψηφοδέλτιο, βάσει του κανόνα με τις δυο θητείες είναι ο κ. Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο ίδιος διαρρέει με επιτυχία, ότι έχει δεχτεί προτάσεις για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης και του Πασοκ. Ο δε πρωθυπουργός διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την απήχηση Ζαγοράκη κατά την πρόσφατη βράβευση του κ. Όττο Ρεχάγκελ, που ως προπονητής έγραψε το έπος της Πορτογαλίας για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Τύφλα να ’χει ο Βάσκο Ντα Γκάμα. Κατά την παρουσία του όμως στην εκδήλωση, μαζί με τη σύζυγό του, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, συνειδητοποίησε ότι ο ευρωβουλευτής Ζαγοράκης εισέπραξε μεγαλύτερο χειροκρότημα από τον ίδιο. Κοινώς Μητσοτάκης ‒ Ζαγοράκης 0-1.

 

 

Ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος θα είναι και πάλι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία ‒τον είχαν κάνει σημαία στις ευρωεκλογές του 2019 απέναντι στον αψύ κ. Πολάκη‒ όμως, η κεντρική οδηγία είναι να μην υποστηριχθεί. Του χρεώνουν κάποια πράγματα που ως Κυρία επί των Τιμών δυσκολεύομαι να κατανοήσω.

 

 

Ομοίως και ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Νδ, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεν αντιμετωπίζει κανένα τυπικό πρόβλημα ως προς τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο. Του πιστώνω την άρτια διοργάνωση εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του ΕΛΚ, όπου μίλησαν και ο κ. Κυριάκος και ο κολλητός του, κ. Βέμπερ.

 

Διακρίνω μια υφέρπουσα ενόχληση του κ. Μεϊμαράκη για το αριστοτεχνικό πουσάρισμα του πρωθυπουργικού συνεργάτη κ. Δημήτρη Τσιόδρα στην Ευρωβουλή. Τέσσερις πρώην επιτρόπους εξασφάλισε το Μαξίμου για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Τσιόδρα για την Ευρώπη στο Μέγαρο Μουσικής. Ο ευαίσθητος σε θέματα ισορροπιών Βαγγέλας απουσίασε επιδεικτικά από την παρουσίαση. Δεν είναι, όμως, μόνο ότι δεν πήγε Μέγαρο. Δεν εμφανίστηκε ούτε στην κρίσιμη ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου ‒εδώ κολλάει και η κυρία Ελίζα‒ οι άλλοι γαλάζιοι ευρωβουλευτές έδωσαν μάχες για να μην περάσει. Ο κ. Μεϊμαράκης πιστεύω ότι έχει δυσφορία και για την αισθητή προώθηση του κ. Πύρρου Δήμα, που φαίνεται ότι καταγράφει δυνάμεις στην Ήπειρο και τη Βόρεια Ελλάδα. Με τη σοσιαλίστρια κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου μάλλον δεν ασχολήθηκε, γιατί την θεωρεί εκτός συναγωνισμού.

Κυρία επί των Τιμών – Εστία της Κυριακής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This