Έρχεται σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – Ιερώνυμου

Για ποιόν χτυπά η καμπάνα

Must Read

.
Για την εντονότατη δυσφορία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου μετά την αθέτηση του λόγου του Πρωθυπουργού απέναντί του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σας έχω ενημερώσει εγκαίρως. Ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας ότι θα φέρει το νομοθέτημα στο τέλος της τετραετίας αλλά έσπευσε να το ψηφίσει σε χρόνο dt για να επιδείξει καλή διαγωγή στην Ευρωπαική Ένωση.

Αρχίζω και διακρίνω τις αντιδράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά την αψυχολόγητη στάση του κ. Πρωθυπουργού και σας τις μεταφέρω: Δύο ημέρες μετά την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, με εγκύκλιό της η Αρχιεπισκοπή ζητεί από τους ιερούς ναούς όλης της χώρας να σημάνουν 57 φορές πένθιμα τις καμπάνες την ημέρα της πρώτης τραγικής επετείου από το δυστύχημα στα Τέμπη. Όσα και τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας. Ακολούθησε, την Τρίτη, επιτόπια επίσκεψη του ιδίου του κ. Ιερώνυμου στα Τέμπη και στο σημείο του δυστυχήματος, όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Υποθέτω ότι η Αρχιεπισκοπή γνωρίζει πολύ καλά την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση προσπάθεια υποβάθμισης -για να μην πω κουκουλώματος- της συγκεκριμένης υπόθεσης και την απαξίωση της διερεύνησής της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Τα γυμνάσια της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Μέγαρο Μαξίμου δεν σταματούν όμως εδώ. Βουλευτές που υπάκουσαν στις οδηγίες της κυβέρνησης να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία αντιλαμβάνονται ότι έχουν μπεί στο στόχαστρο των μητροπόλεών τους. Είναι ενδεικτικό ότι πολλοί εξ αυτών έχοντας εισπράξει τα πρώτα αρνητικά μηνύματα πηγαίνουν στις τοπικές εκκλησίες για να μετρήσουν τις πρώτες αντιδράσεις. Οι πραγματικές επιπτώσεις αναμένεται να φανούν κατά τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στις 24 Μαρτίου, οπότε οι γαλάζιοι βουλευτές θα έρθουν στους ιερούς ναούς αντιμέτωποι και με τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους.

Κυρία επί των Τιμών – Εστία της Κυριακής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This