Η επέλαση της μαυροψυχιάς

Must Read

Υπάρχουν άτομα που έχουν κατέβει τόσο χαμηλά στου κακού τη σκάλα, ώστε επιτίθενται στους γονείς και τους συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών. Κι αυτό το κάνουν υπερασπιζόμενοι την κυβέρνηση! Η είδηση φαντάζει απίστευτη, αλλά, δυστυχώς, είναι αληθινή.

Διάφοροι υπάνθρωποι, που διατηρούν ανώνυμα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντηση των χαροκαμένων – ειδικά τις τελευταίες ημέρες, που το ζήτημα των Τεμπών απασχολεί ιδιαίτερα την κοινωνία μας και το διαδικτυακό ψήφισμα για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας των εμπλεκομένων ξεπέρασε κατά πολύ τις 1.250.000 υπογραφές.

Σε μια από τις αποκρουστικότερες περιπτώσεις, χρήστης του twitter ανάρτησε φωτογραφία της Μαρίας Καρυστιανού, της μητέρας της 19χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της τη μοιραία νύχτα του Φεβρουαρίου του 2023, και έγραψε ότι η τραγική μητέρα «έκανε μπότοξ και πήρε σβάρνα τα κανάλια». Αυτή η αθλιότητα όχι μόνο ξεπερνά κάθε φαντασία, αλλά αποτελεί και μια χυδαία προπαγανδιστική κατασκευή. Η φωτογραφία της κυρίας Καρυστιανού που χρησιμοποίησε η λασπολόγος του διαδικτύου ήταν παλαιότερη και «κομμένη». Στην κανονική εμφανιζόταν η κυρίας Καρυστιανού μαζί με την κόρη της, ενώ στην ανάρτηση είχε αφαιρεθεί η άτυχη Μάρθη.

Αυτού του είδους τα βρόμικα προπαγανδιστικά τρικ, που παραπέμπουν σε τεχνικές Γκέμπελς, δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Καθημερινά σημειώνονται αρκετά, και όλα έχουν πολιτικό περιεχόμενο. Είναι κοινό μυστικό πως οι λασπολόγοι και οι συκοφάντες του διαδικτύου, που αποκαλούνται «τρολ», πληρώνονται από μαύρα κομματικά και επιχειρηματικά ταμεία για να δολοφονούν χαρακτήρες και να διαπράττουν ανουσιουργήματα που θα προκαλούσαν ντροπή ακόμα και σε σεσημασμένους κακοποιούς.

Κι είναι όντως αξιοπερίεργο. Οσο πωρωμένος και παλιάνθρωπος αν έχει καταντήσει κάποιος, που βρίσκει, άραγε, τη δύναμη να κακολογήσει και να συκοφαντήσει έναν γονιό που έχασε το παιδί του; Πόση μαυροψυχιά έχει διαχυθεί στην κοινωνία μας;

Αυτά, φυσικά, δεν γίνονται από μόνα τους. Οι βασικοί ηθικοί αυτουργοί είναι οι πολιτικοί, που ενθαρρύνουν και πληρώνουν τους συκοφάντες για να τους κάνουν τις επικοινωνιακές βρομοδουλειές.

Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να αποδοκιμαστούν από την κοινωνία μας και να μπουν στο περιθώριο και οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί αυτών των πράξεων. Να μην τα συνηθίσουμε, να μην καταντήσουμε να τα θεωρούμε «φυσιολογικά». Να θυμηθούμε το σπουδαίο σχόλιο που είχε κάνει για ανάλογο θέμα ο Μάνος Χατζιδάκις: «Οταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε… γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε».

Πρέπει να αποσυνδεθούμε από την τοξικότητα και την κακία που κουβαλούν μέσα τους η πολιτική της παρακμής και οι φορείς και εκπρόσωποί της, για να μην καταντήσουμε σαν αυτούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This