Κυβερνητική αμηχανία για τους gay γάμους

Η «πόρτα» της Ιεράς Συνόδου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας αλλά και το «μπλόκο» στους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ προκαλούν πανικό στο Μαξίμου

Must Read

Μπορεί η κυβέρνηση με κάθε τρόπο να προσπαθεί να αφήσει πίσω της την περιπέτεια του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, όμως το αποτύπωμα αυτής της «προδοσίας» που διέπραξε εις βάρος της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας, των αξιών του κόμματος, αλλά και της παράδοσης της παράταξης θα την κυνηγάει για καιρό.

Οι εξελίξεις των τελευταίων δύο εικοσιτετράωρων, με την πόρτα της Ιεράς Συνόδου στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου την Κυριακή της Ορθοδοξίας αλλά και το «μπλόκο» στους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, έχουν προκαλέσει πανικό στο κυβερνητικό επιτελείο. Ενδεικτικό είναι πως με κάθε τρόπο οι υπουργοί και οι «γαλάζιοι» βουλευτές αποφεύγουν να σχολιάσουν τις εξελίξεις και πόσο μάλλον να υπερασπιστούν τη θέση τους έναντι των αποφάσεων της Εκκλησίας.

Στο Μαξίμου εκτιμούσαν πως στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές θα έχουν αποτινάξει το «βάρος» του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και η εξέλιξη ιδιαίτερα ανησυχητική για την κυβέρνηση, πόσο μάλλον όταν η σύγκρουση θα κορυφωθεί έναν μήνα πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές.

Για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη, από το Μαξίμου ήδη έχουν πέσει οι πρώτες γέφυρες επικοινωνίας, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και συνάντηση κορυφής μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο να βρεθεί ένα modus operandi, που θα οδηγήσει και στην αποκλιμάκωση της έντασης. Η ξαφνική αντίδραση της Εκκλησίας έχει προκαλέσει την αντίδραση όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και μεμονωμένων βουλευτών, που βλέπουν την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών να τους οδηγεί σε ρήξη με την Εκκλησία.

Μετά τον Παύλο Χρηστίδη, που ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με την οργή της Εκκλησίας, σειρά φαίνεται πως παίρνουν και άλλοι βουλευτές, ιδιαίτερα της περιφέρειας. Ενδεικτική περίπτωση είναι αυτή της Κέρκυρας, όπου οι βουλευτές Αυλωνίτης και Μπιάγκης έφαγαν πόρτα από τον μητροπολίτη. «Μας αποκλείει από όλες αυτές τις τελετουργίες που γίνονται διαχρονικά από αιώνες και έχουν πάρει ουσιαστικά και μια θρησκευτική μορφή. Θεωρεί ότι μπορούμε να επανέλθουμε μόνο στην περίπτωση που μετανοήσουμε. Με έναν εντελώς μεσαιωνικού χαρακτήρα τρόπο, θέλει να μας αποκλείσει, γιατί είχαμε ειδοποιηθεί από την Ιερά Σύνοδο και τη μητρόπολη να μην ψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης και συμπλήρωσε πως «οι εκκλησίες ανήκουν στον λαό και τον Θεό, όχι σε ένα ιερατείο που θεωρεί ότι είναι ιδιοκτησία τους η Εκκλησία, η δομή και η υποδομή της».

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για απαράδεκτη απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας, με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This