Η πολιτική αυτοχειρία του Κώστα Καραμανλή

Must Read

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δείχνει να μην έχει πλέον επαφή με την πραγματικότητα. Προσποιείται τον ανήξερο για το έγκλημα των Τεμπών και επικαλείται την ανυπαρξία προειδοποιήσεων για τα χάλια του ΟΣΕ και τον κίνδυνο που διέτρεχαν οι επιβάτες. Λέει ανερυθρίαστα, χοντροκομμένα ψέματα και νομίζει ότι το κοινό… οφείλει να τον πιστέψει. Δεν ξεγελά πλέον ούτε τους αφελείς. Οσο αρνείται τις υπαρκτές και εύκολα αποδείξιμες ευθύνες του τόσο περιπλέκει τις εξελίξεις που τον αφορούν και προκαλεί δικαιολογημένη οργή στους χαροκαμένους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών και σε όλους τους Ελληνες.

Οσα είπε την Παρασκευή, στην αξιοθρήνητη και προκλητική εμφάνισή του στον Σκάι, δείχνουν ότι πάσχει από το δύσκολα θεραπεύσιμο σύνδρομο της αλαζονείας, που προκαλεί ή απλώς πολλαπλασιάζει η εξουσία. Το πανελλήνιο γνωρίζει την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τις προειδοποιήσεις που είχε λάβει γραπτώς ο πρώην υπουργός και αφορούσαν την ασφάλεια των επιβατών των σιδηροδρόμων. Τις είχε στείλει ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης.

Κι όμως, προχθές ο κ. Καραμανλής, όταν ρωτήθηκε από τους συντελεστές της εκπομπής αν είχε προειδοποιηθεί για το ενδεχόμενο δυστυχήματος, απάντησε: «Αλλος ένας μύθος. Οι προειδοποιήσεις δεν ήταν για ατυχήματα. Κι ας μου φέρετε ένα χαρτί, ένα χαρτί, που να λέει ότι θα γινότανε, ότι εμείς προειδοποιούμε ότι θα γίνει ένα τέτοιο μεγάλο δυστύχημα».

Οπως ήταν αναμενόμενο, το «χαρτί» που ζήτησε ο κ. Καραμανλής και το είχε αποκαλύψει η εφημερίδα μας, του το έδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το «χαρτί» σίγουρα θα αποτελέσει σημαντικό τεκμήριο στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Ωστόσο, η συμπεριφορά του Κώστα Καραμανλή δεν είναι κάτι που ξεκινά και τελειώνει στο πρόσωπό του. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η υποκρισία αποτελεί πάγιο χαρακτηριστικό της νοοτροπίας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οταν τα στελέχη της πρέπει να τοποθετηθούν παραδεχόμενα δυσάρεστες αλήθειες, τις αρνούνται, λέγοντας τερατώδη ψεύδη. Επιτίθενται σε όλους όσοι κάνουν αποκαλύψεις, βλέπουν συνωμοσίες, συμφέροντα, σκοτεινούς κύκλους και οτιδήποτε άλλο πέρα από τα προφανή. Νομίζουν ότι τα επικοινωνιακά τρικ, η προπαγάνδα και οι απειλές μπορούν να υποκαταστήσουν την πολιτική και τη λήψη μέτρων υπέρ της πατρίδας και του λαού. Και διαπράττουν όλα τα λάθη, λέγοντας όλα τα ψέματα μέχρι να καταλάβουν ότι η αλήθεια είναι αναπόφευκτη.

Ο Κώστας Καραμανλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι όσοι είχαν άμεση εμπλοκή στην υπόθεση των Τεμπών θα διαπιστώσουν σύντομα ότι η εξουσία είναι εφήμερη και τα σφάλματα του παρελθόντος μπορούν να στοιχειώσουν το παρόν και το μέλλον των ανθρώπων.

Η αυτοπαγίδευση του Κώστα Καραμανλή με τα ψέματα που λέει είναι ταυτόχρονα και η πολιτική αυτοχειρία του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τόσο μικρός, τόσο λίγος, άξιος περιφρόνησης, μέλος μιας φυλής από άλλον πλανήτη, καμία επαφή με τους ανθρώπους της Γης.
    Και αυτοί που τον ψηφίζουν είναι δούλοι αυτού του υπανθρώπου.

  2. ..Ενοια σου ρε γλύφτη και σού ρχονται απ έξω ξανά μανά τα κλιμάκια της ευρω μπάνκας,να δουν που διάολο πήγανε τα δισεκατομύρια που σας ρίχνουνε με τη σέσουλα κάθε λίγο και λιγάκι για να το παίζεται κυβέρνηση και πολιτεία και σεις να γαμάτε κόσμο..
    ..Εμάς,καλά μας κάνετε τέτοιοι μαλάκες που είμαστε..
    Στα κ@λοαφεντικά σας ρε αρχίδια να δούμε τί θα πείτε..
    ΑΙ ΣΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This