Μια δεύτερη ανάγνωση για το «όλοι εμείς» της Φλέσσα

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την πρώτη δημόσια παραδοχή στελέχους του κυβερνώντος κόμματος ότι η τραγωδία των Τεμπών δεν ήταν «μας συγχωρείτε... ανθρώπινο λάθος», όπως λέει η μέχρι τώρα επίσημη θέση

Must Read

Απόλυτα δικαιολογημένος ο σάλος που ξεσηκώθηκε για τις δηλώσεις της Βίκυς Φλέσσα αναφορικά με τα Τέμπη, ότι «τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι εμείς». Όμως, οι αντιδράσεις περιορίζονται σε μια πτυχή τους, προσπερνώντας ίσως και την πιο σημαντική.

Ακόμη και στη χθεσινή διευκρινιστική της δήλωση η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. (με μακρά εμπειρία στον δημόσιο λόγο ως δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης) επαναλαμβάνει τον πυρήνα της αρχικής τοποθέτησής της. Αναφέρεται στη «διαχρονική παθογένεια του ελληνικού κράτους, που προκαλεί τραγωδίες» καθώς και «στην ευθύνη όλων μας» ως προς αυτό.

Και πιο πολύ το παράπονό της μοιάζει να είναι ότι η υποτιθέμενη παραποίηση και η ανήθικη πολιτική εκμετάλλευση έγιναν με καθυστέρηση 10 ημερών. Λες και επί της ουσίας αυτό αλλάζει κάτι…

Έχουν απόλυτο δίκιο όσοι πρόσεξαν λοιπόν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για την κυριολεκτικά πρώτη δημόσια παραδοχή στελέχους του κυβερνώντος κόμματος -και δη υποψηφίου στις επερχόμενες εκλογές- ότι η τραγωδία των Τεμπών δεν ήταν «μας συγχωρείτε… ανθρώπινο λάθος», όπως λέει η μέχρι τώρα επίσημη θέση.

Όσο κι αν αναζητήσει κανείς, δεν θα βρει κανέναν υπουργό, βουλευτή, στέλεχος της Ν.Δ. που από τον Μάρτιο του 2023 να μην έχει κινηθεί σε αυτή τη γραμμή. Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, από την επομένη κιόλας, είχε δώσει τον τόνο. «Το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος» δήλωσε, επιχειρώντας να προκαταλάβει -όπως έγινε- τις περαιτέρω διαδικασίες.

Με βάση τη θεωρία του «ανθρώπινου λάθους», άλλωστε, η κυβερνητική πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής απάλλαξε και τον Κ. Καραμανλή πριν από μερικές εβδομάδες, αρνούμενη τη διερεύνηση άλλων ευθυνών.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών παρέμεινε γαντζωμένος στο ίδιο αφήγημα. «Εάν είχαν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κινήσεως, το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί» έλεγε και ξανάλεγε, προσπαθώντας να σώσει το σαρκίο του.

Ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης δεν σταμάτησε να μηρυκάζει ότι «υπήρξε ομολογία του ίδιου του σταθμάρχη για το ανθρώπινο λάθος του», επιχειρώντας να συγκαλύψει τις προάλλες το έτερο σκάνδαλο με το μοντάρισμα των ηχητικών διαλόγων.

Ανεξάρτητα από τις διαθέσεις της και τις δεύτερες σκέψεις της, η Β. Φλέσσα παραδέχτηκε -έστω και διά της διαχύσεως στην συλλογική ευθύνη- ότι πρόκειται για έγκλημα και δολοφονία 57 ανθρώπων. Με «διαχρονικές» ευθύνες; Ναι, αλλά έγκλημα. Όχι (μόνο) ανθρώπινο λάθος. Αυτό που υποστηρίζουν οι συγγενείς των θυμάτων ζητώντας απεγνωσμένα δικαίωση και αρνείται πεισματικά και ύποπτα η κυβέρνηση.

Και επειδή η κυρία Φλέσσα είναι δημόσιο πρόσωπο, η Δικαιοσύνη θα έπρεπε ήδη να την έχει καλέσει να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για αυτές τις παθογένειες του ελληνικού κράτους και τις ευθύνες των αρμοδίων, πρώην και νυν, σε όλα τα επίπεδα. Θα το κάνει;

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δίκιο έχει. Τα παιδιά τα σκότωσε η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα στο σύνολο της.

    Από τον αρχιμαφιόζο Κυριάκο Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους του.

    Σε αυτούς άλλωστε απευθύνεται, στους ψηφοφόρους/δολοφόνους.

    Είναι το αντίστοιχο του Πάγκαλου προς τους Πασόκους του: Μαζί τα φάγαμε είπε εκείνος. Μη φωνάζετε. Φάγατε εμείς, βολευτήκατε κι εσείς, εσείς μας ψηφίζατε τόσα χρόνια.

    Μαζί τα σκοτώσαμε λέει η Φλέσσα. Μη φωνάζετε. Εσείς εκλέξατε τον Μητσοτάκη, εσείς τον ξαναψηφίσατε μετά την δολοφονία. Και στα δικά σας χέρια έχει αίμα.

    Όποιος Νέο Δημοκράτης ή τυχαίος ψηφοφορος της ΝΔ ενοχλείται που του φορτώνουν δολοφονίες, του προτείνω να ρίξει έναν κουβά νερό στο πρόσωπό του. Όχι για να φύγει το αίμα (δε θα φύγει ποτέ) αλλά μήπως και ξυπνήσει από τον πολιτικό λήθαργο στον οποίο βρίσκεται.

  2. τους εχεις και τους προσεχεις λες και δεν πρεπει να παθουν τιποτα, λε και ειναι ευθραυστοι, θα σπασουν, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΣΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ, ΕΣΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ.

    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΙΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΜΥΑΛΟ…
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.
    ΕΔΩ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΙΕΣΑΙ, ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΧΕΙΣ ?
    ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.

    ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ?
    ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.!!!

  3. Σε άλλες χώρες έχουνε πέσει κυβερνήσεις με τέτοια εγκλήματα. Εδώ προφανώς με τη δύναμη του 41%, «τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι εμείς». Έχει δίκιο η κυρία. Την ψηφίζουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This