Σε πιο χαλαρό κλίμα φαίνεται πως κύλησε το επίσημο δείπνο της 6ης Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας–Τουρκίας, μετά τις αιχμηρές δηλώσεις αντάλλαξαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.
Το μενού στο δείπνο
Στο τραπέζι σερβιρίστηκαν γνωστά πιάτα της κοινής γαστρονομικής κουλτούρας, όπως
μελιτζάνες μπαϊλντί και τσι κιοφτέ. Από το τραπέζι δεν έλειπαν οι λαχανοντολμάδες. Μπορεί να μην ήταν αμπελόφυλλο, αλλά βρίσκονταν γευστικά στην ίδια… οικογένεια με τα αγαπημένα ντολμαδάκια του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τα κυρίως περιλάμβαναν μοσχαρίσια στηθοπλευρά με πιλάφι σαφράν, Ούρφα κεμπάπ και αρνίσια παϊδάκια. Το δείπνο έκλεισε με παραδοσιακά γλυκά, όπως μπακλαβά και μουχαλεμπί με μαστίχα, μαζί με τσάι και καφέ.
Διπλωματικοί παρατηρητές σημείωναν ότι η επιλογή πιάτων με κοινές ρίζες δεν ήταν τυχαία, αλλά στόχευε να δώσει έναν συμβολικό τόνο συνεργασίας, δείχνοντας πως τουλάχιστον στο τραπέζι, οι δύο πλευρές μπορούν να βρουν κοινό έδαφος.
Δείτε επίσης:
- Πρόκληση Ερντογάν μπροστά στον Μητσοτάκη για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη – Τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός
- Σκηνικό πρόκλησης από την Άγκυρα – Υβριστικά και εθνικιστικά σχόλια κατά της Ελλάδας στο προφίλ Ερντογάν
- Άγριο ξύλο στην τουρκική βουλή την ώρα της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν

