Ο Θεοχάρης τα «μάζεψε» για την Ιταλία και πρότεινε σε ιδιοκτήτες καταλυμάτων να κάνουν μαθήματα… ναυαγοσωστικής!

Must Read

Τελειωμό δεν έχουν οι «περιπέτειες» για τον Χάρη Θεοχάρη, αλλά κι ο ίδιος, ως φαίνεται, πάει… γυρεύοντας!

Μετά τη διπλωματική γκάφα ολκής, που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ και τα 12 μίλια, ο υπουργός Τουρισμού «τα γύρισε», καθώς, ερωτηθείς για τους τουρίστες από τη γείτονα, μετά και το αίτημα της Ιταλίας να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα χωρίς επιπρόσθετους περιορισμούς, επεσήμανε ότι γίνονται συζητήσεις στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας.

«Υπάρχουν αεροδρόμια της Ιταλίας που δεν είναι στη λίστα EASA, σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο επιδημιολογικού ελέγχου», είπε ο Χάρης Θεοχάρης και πρόσθεσε ότι οι ειδικοί αναλόγως του «φορτίου» που έρχεται θα εισηγούνται. Ο ίδιος, πάντως, επιχείρησε να καθησυχάσει για τα κρούσματα κορωνοϊού από το Κατάρ, ισχυριζόμενος ότι «κανένας ‘Ελληνας δεν πρέπει να φοβάται, ανοίγουμε τον τουρισμό χωρίς έκπτωση στην ασφάλεια, με ασκήσεις ετοιμότητας κι οτιδήποτε χρειαστεί».

Αίσθηση, εξάλλου, προκάλεσε και η αναφορά ότι το όνειρό του είναι κι ο τελευταίος τουρίστας που θα μας επισκεφθεί να αναχωρήσει «μιλώντας μόνο για τις αναμνήσεις του και τα ηλιοβασιλέματα»!

Στο μεταξύ, ο υπουργός Τουρισμού συνέχισε τον χαβά του και με τα μικρά καταλύματα, καθώς, πλέον, ζητά από τους ιδιοκτήτες όσων διαθέτουν πισίνα να κάνουν τους… ναυαγοσώστες, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με το σχετικό κόστος. Αντί να πάρει πίσω τη σχετική ρύθμιση, η οποία υποχρεώνει όλα τα τουριστικά καταλύματα με πισίνα, ανεξαρτήτως μεγέθους, να έχουν ναυαγοσώστη, ο Χάρης Θεοχάρης προχώρησε απλά σε… διευκρινίσεις.

Να κάνει τον ναυαγοσώστη ο ιδιοκτήτης

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι, για καταλύματα δυναμικότητας μικρότερης των 50 κλινών ή στην περίπτωση που το βάθος των κολυμβητικών δεξαμενών τους είναι μικρότερο από 1,5 μέτρο, χρέη «ναυαγοσώστη πισίνας» δύναται να εκτελεί και ο ιδιοκτήτης ή ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, εφόσον λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση.

Όσον αφορά, πάντως, στο άλλο μεγάλο θέμα για τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, αυτό της κατοχύρωσης του διακριτικού τίτλου, ο υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε ότι θα γίνει επαναξιολόγησή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This