O Κυριάκος έπιασε κουβέντα με Ελληνόπουλα από ολόκληρο τον κόσμο, μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας staellinika.com

Must Read

Ο 7χρονος Λάζαρος Παναγόπουλος που ζει στο Μπουένος Άιρες και μαθαίνει ελληνικά στο Σαββατιάτικο Σχολείο Ένωσης Πελοποννησίων της πόλης, ο Νικόλας και ο Βενέδικτος από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, που ζουν στην Κινσάσα, αλλά και η Χριστίνα Μπαρτζή, μαθήτρια επίσης στο Ελληνικό Σχολείο της Κινσάσα, η οποία ετοιμάζεται να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις, ήταν οι συνομιλητές του Μητσοτάκη στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με Ελληνόπουλα του εξωτερικού!

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με μαθητές και δασκάλους από 16 σχολεία που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου: Από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής έως το Λος Άντζελες των ΗΠΑ και το Βανκούβερ του Καναδά, και από την Ευρώπη και τα κοντινά μας Βαλκάνια, έως την Κινσάσα του Κονγκό και τη μακρινή Αυστραλία.

κυριακος τηλεδιασκεψη staellinika

Δοκίμασε μαζί με τα παιδιά, την ψηφιακή πλατφόρμα, «staellinika.com», που μαθαίνει ελληνικά και ιστορία σε ομογενείς, ενώ στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

«Έχουμε ένα εργαλείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, έχει δηλαδή μία ψηφιακή υποδομή, είναι εύχρηστο, πατάει πάνω στη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά αξιοποιεί και τον πλούτο της ελληνικής ιστορίας, για να κάνει το μάθημα της ελληνικής γλώσσας ζωντανό και ευχάριστο, για όσους και για όσα κυρίως παιδιά θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την επικοινωνία με την ελληνική γλώσσα», είπε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της κουβέντας με τα παιδιά.

Ειδικό επετειακό κεφάλαιο

Μετά τις πρώτες 11.000 εγγραφές σε 110 κράτη, το «staellinika.com» υιοθετήθηκε σαν ένα επιπλέον εκπαιδευτικό εργαλείο σε σχολεία της Βορείου Αμερικής και θα συνεχίσει στον Καναδά, στην Αγγλία και την Αυστραλία.

Σε αυτήν την πλατφόρμα θα μπει και ειδικό επετειακό κεφάλαιο, ονόματι «staellinika-1821», που θα είναι έτοιμο για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση το 2021.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This