Δευτέρα 21/6/2021

O Κυριάκος έπιασε κουβέντα με Ελληνόπουλα από ολόκληρο τον κόσμο, μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας staellinika.com

Ο 7χρονος Λάζαρος Παναγόπουλος που ζει στο Μπουένος Άιρες και μαθαίνει ελληνικά στο Σαββατιάτικο Σχολείο Ένωσης Πελοποννησίων της πόλης, ο Νικόλας και ο Βενέδικτος από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, που ζουν στην Κινσάσα, αλλά και η Χριστίνα Μπαρτζή, μαθήτρια επίσης στο Ελληνικό Σχολείο της Κινσάσα, η οποία ετοιμάζεται να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις, ήταν οι συνομιλητές του Μητσοτάκη στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με Ελληνόπουλα του εξωτερικού!

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με μαθητές και δασκάλους από 16 σχολεία που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου: Από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής έως το Λος Άντζελες των ΗΠΑ και το Βανκούβερ του Καναδά, και από την Ευρώπη και τα κοντινά μας Βαλκάνια, έως την Κινσάσα του Κονγκό και τη μακρινή Αυστραλία.

κυριακος τηλεδιασκεψη staellinika

Δοκίμασε μαζί με τα παιδιά, την ψηφιακή πλατφόρμα, «staellinika.com», που μαθαίνει ελληνικά και ιστορία σε ομογενείς, ενώ στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

«Έχουμε ένα εργαλείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, έχει δηλαδή μία ψηφιακή υποδομή, είναι εύχρηστο, πατάει πάνω στη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά αξιοποιεί και τον πλούτο της ελληνικής ιστορίας, για να κάνει το μάθημα της ελληνικής γλώσσας ζωντανό και ευχάριστο, για όσους και για όσα κυρίως παιδιά θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την επικοινωνία με την ελληνική γλώσσα», είπε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της κουβέντας με τα παιδιά.

Ειδικό επετειακό κεφάλαιο

Μετά τις πρώτες 11.000 εγγραφές σε 110 κράτη, το «staellinika.com» υιοθετήθηκε σαν ένα επιπλέον εκπαιδευτικό εργαλείο σε σχολεία της Βορείου Αμερικής και θα συνεχίσει στον Καναδά, στην Αγγλία και την Αυστραλία.

Σε αυτήν την πλατφόρμα θα μπει και ειδικό επετειακό κεφάλαιο, ονόματι «staellinika-1821», που θα είναι έτοιμο για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση το 2021.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ