13-8-2020

Αποκάλυψη: Μυστική συνάντηση Γερμανίας, Ελλάδας και Τουρκίας στο Βερολίνο, την επομένη της αλλαγής status στην Αγία Σοφία! (video)

Τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας έλαβε χώρα στο Βερολίνο, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μία, μόλις, ημέρα μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!    

Κι ενώ η ελληνική πλευρά ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως, το σχετικό ρεπορτάζ του Open, αναφέρει πως υπήρξε πράγματι συνάντηση στο Βερολίνο, ανάμεσα στον Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπο της τουρκικής Προεδρίας και εξ απορρήτων άνθρωπο του Ερντογάν, ο οποίος επηρεάζει εν πολλοίς την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, και την Ελένη Σουρανή, διπλωματική σύμβουλο του Πρωθυπουργού, από πλευράς της Ελλάδας. Από πλευράς Γερμανίας, εξάλλου, ήταν ο Γιαν Χέκερ, σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ.

Η συνάντηση φέρεται να έγινε μέσα στο σαββατοκύριακο, λίγα 24ωρα πριν από το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών όπου ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας έθεσε θέμα κυρώσεων για την Τουρκία. Ο στόχος της τριμερούς συνάντησης που παρέμεινε μυστική μέχρι σήμερα ήταν η αποκλιμάκωση, δηλαδή να μην υπάρχει ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, από πρωτοβουλία της Γερμανίας που ασκεί την προεδρία αυτό το εξάμηνο.

Προφανώς, η γερμανική Προεδρία θέλει να λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης και αποσυμπίεσης της έντασης που επικρατεί τους τελευταίους μήνες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ