Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

O Κυριάκος σε «έξυπνη» τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες των πέντε χωρών που διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας Covid-19

Θερινοί «πονοκέφαλοι» για τους πρωθυπουργούς του Ισραήλ, της Αυστραλίας, της Αυστρίας, της Δανίας, της Τσεχίας, αλλά και της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν την Τετάρτη στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του Smart Covid-19 Management Group.

Ο κορωνοϊός επέστρεψε πιο δυναμικά και οι χώρες οι οποίες πήραν τα εύσημα γιατί τα πήγαν καλά στο πρώτο κύμα τώρα θα τα βρουν… σκούρα. Μαζί και εμείς. Γιατί προφανώς τα πας καλά με τον κόσμο κλεισμένο στα σπίτια. Με τους πολίτες, όμως, στον δρόμο, πόσο πετυχημένος μπορείς να είσαι;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε μέρος στη σύσκεψη των ηγετών των χωρών που διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Είχαν καιρό να συνεδριάσουν και μάλλον πίστευαν ότι είχαν ξεμπερδέψει με αυτό το θέμα, αλλά φαίνεται ότι ο ιός έχει… άλλα σχέδια!

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτζ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν και ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπαμπίς.

Οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους, συζήτησαν για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται σε πολλές περιοχές του πλανήτη και αξιολόγησαν μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε τα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα ώστε να διασφαλίσει την υγεία των Ελλήνων πολιτών και των επισκεπτών, όπως η χρήση του Passenger Locator Form (PLF) και του ειδικού αλγορίθμου που επιτρέπει τη διενέργεια στοχευμένων δειγματοληπτικών τεστ.

Συμφώνησαν στο ότι η επανέναρξη και η σταδιακή ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή, ενώ έδειξαν αρκετά προβληματισμένοι για τις εξελίξεις το φθινόπωρο.

Βουλευτικό αξεσουάρ

Πάντως, στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, λίγο μετά την κουβέντα με τους ξένους, οι μάσκες είχαν ήδη γίνει «βουλευτικό αξεσουάρ».

Ξεχωρίσαμε δύο βουλευτίνες της Ν.Δ., την Κατερίνα Μονογυιού των Κυκλάδων και τη Μίκα Ιατρίδη από τα Δωδεκάνησα, οι οποίες τις φορούσαν και δεν έχαναν καθόλου από τη λάμψη τους.

Μίκα Ιατρίδη και Κατερίνα Μονογυιού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ