Ο λόγος στους επιδημιολόγους! Τι αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους ειδικούς

Must Read

Η επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, ο συγχρωτισμός σε beach bars και σε ΜΜΜ έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό στον κρατικό μηχανισμό που προσπαθεί να χειριστεί την πανδημία στην χώρα μας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε σε τους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για συζήτηση και λήψη νέων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς, υπό το πρίσμα ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών και η ανάγκη ετοιμότητας ακόμα κι αν χρειαστεί να ληφθούν άμεσα πιο σκληρά μέτρα. Στόχος του επιτελείου μέχρι στιγμής, η αποφυγή συνωστισμού καταστήματα, κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, beach bars και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κυβερνητικά στελέχη δεσμεύτηκαν για εντατικούς ελέγχους σε σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός αλλά και αυστηρούς έλεγχους σε όσους παραβιάζουν την υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας. 

«Λευκή επιταγή» στους επιστήμονες

Ο Κυριάκος Μητσοτακής έδωσε «λευκή επιταγή» στους επιστήμονες να απαιτήσουν όποιο μέτρο κρίνουν απαραίτητο για την αποφυγή διασποράς του ιού: «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα».

Με τα δεδομένα της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης που επέφερε το lockdown, αλλά και υπό τον φόβο μετάδοσης του ιού, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των αστικών κέντρων παραμένει στην πόλη. Το γεγονός αυτό επέφερε συνωστισμό τα ΜΜΜ μετά την έναρξη των μειωμένων καλοκαιρινών δρομολογίων. Εικόνες που προκαλούν τρόμο με ανθρώπους να είναι κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλον, ειδικά τις ώρες αιχμής, αποτελούν κραυγή αγωνίας για αύξηση της συχνότητας στα δρομολόγια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκε να εισάγει περισσότερα δρομολόγια με εντατικούς ελέγχους για τήρηση των μέτρων, σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Β.Κικίλας, Β.Κοτζαμάνης, Σ. Τσιόδρας,Ν. Χαρδαλιάς, ο Προέδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας,ο καθηγητή της Επιστήμης των Δεδομένων και Λειτουργιών Κίμωνας Δρακόπουλος. Παρόντες και οι Γιώργος Γεραπετρίτης (Υπουργός Επικρατείας) και Άκης Σκέρτσος (Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ), ενώ αναμένεται και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

(Φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This