«Μάντης Κάλχας» ο Άδωνις για την Τουλουπάκη

Must Read

Πρόβλεψε… κατά γράμμα (;) το απορριπτικό βούλευμα για την αίτηση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς – Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση αντικατάστασή της από την υπόθεση Novartis.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Η απόφαση της Δικαιοσύνης είχε ανακοινωθεί από μέσα ενημέρωσης αλλά και από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ήδη από την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή πριν καν την πάρει η Δικαιοσύνη. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εξέδωσε, όμως, τελικά τη Δευτέρα την απόφασή του, η οποία είναι πράγματι απορριπτική σε σχέση με την αίτηση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να ακυρωθεί η δίωξη εις βάρος της για έξι αδικήματα σε σχέση με τους δικονομικούς χειρισμούς της στο σκάνδαλο Novartis.

Έτσι τώρα ανοίγει ο δρόμος προκειμένου ο υπουργός Δικαιοσύνης να υποβάλει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αίτημα για αντικατάσταση της κυρίας Τουλουπάκη στην υπόθεση.

Κι εδώ αρχίζουν τα περίεργα. Οπως είχε αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ η «δημοκρατία», ενημερωτικές διαδικτυακές σελίδες δημοσίευσαν την περασμένη Πέμπτη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, την είδηση πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εξέδωσε ομόφωνα απορριπτικό βούλευμα για την αίτηση της κυρίας Τουλουπάκη. Την είδηση μάλιστα ανάρτησε το πρωί της Παρασκευής στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, την ώρα που στην πραγματικότητα πραγματοποιούνταν η διάσκεψη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το θέμα.

Τελικά η απόφαση εκδόθηκε τη Δευτέρα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως μεταδόθηκε από μέσα που απηχούν τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πριν καν ενημερωθεί γι’ αυτήν η άμεσα ενδιαφερόμενη, δηλαδή η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς. Πώς είναι δυνατόν μέλη της κυβέρνησης να γνώριζαν μια δικαστική απόφαση πριν καν εκδοθεί είναι ένα ερώτημα το οποίο θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να απαντηθεί από τους ίδιους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Να υπενθυμίσουμε πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ασκήσει δίωξη εις βάρος της κυρίας Τουλουπάκη για τους δικονομικούς χειρισμούς της στο σκάνδαλο Novartis, με βάση το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, παρά το γεγονός πως ο -επίσης- αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης στο δικό του πόρισμα είχε προτείνει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Στην αίτησή της η κυρία Τουλουπάκη υποστήριζε πως καθώς το πόρισμα του κ. Σοφουλάκη κατατέθηκε πρώτο, η υπόθεση είχε στην πραγματικότητα αρχειοθετηθεί. Επομένως, κακώς ασκήθηκε δίωξη έπειτα από την κατάθεση του πορίσματος του κ. Ζαχαρή, καθώς, σύμφωνα με τον Ποινικό κώδικα, για να ανασυρθεί μια υπόθεση πρέπει να έχουν προκύψει νέα «πραγματικά περιστατικά».

Το συμβούλιο, όμως, έκρινε πως δεν υπάρχει ζήτημα χρονικής προτεραιότητας, καθώς «η έρευνα ολοκληρώθηκε με την έκφραση της δικαιοδοτικής κρίσης» και των δύο αντεισαγγελέων.

Πηγή: «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This