18-9-2020

Για «τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την δυσπιστία» μίλησε ο Αμερικανός Πρέσβης και όχι για τουρκικές προκλήσεις!

Η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, μάλλον δεν πήγε τόσο καλά όσο θα θέλαμε ως Ελλάδα. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ.Πάιατ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα, αλλά δεν απέσπασε ηχηρή δήλωση στήριξης.

«Επιβεβαίωσα την υποστήριξη των ΗΠΑ στον διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας και τη δέσμευσή τους για ανάπτυξη πόρων στην Ανατολή Μεσόγειο που προωθεί τη συνεργασία και παρέχει θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός Πρέσβης, ο οποίος για μια ακόμη φορά έβαλε στο ίδιο… καζάνι Ελλάδα και Τουρκία.

Και δεν έμεινε εκεί, αλλά δεν έπαιξε καν η λέξη «Τουρκία» και η λέξη «πρόκληση», αφού κατά τον Τζέφρι Πάιατ: «Ως ζήτημα αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν ειρηνικά τα θέματα θαλάσσιας οριοθέτησης σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο – αποφεύγοντας τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την δυσπιστία»!

«Τυχόν ενέργειες»! Έλεος πια…

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ