Σάββατο 12/6/2021

Το έγκλημα της απεμπόλησης της συμμαχίας με τη Γαλλία, τώρα πληρώνεται

Την ώρα της μεγάλης κρίσης με την Τουρκία, οι δήθεν σύμμαχοί που μας απέτρεψαν από το να ολοκληρώσουμε την στρατηγικής σημασίας συμμαχία με την Γαλλία, αντί να μας στηρίξουν, κρατούν ίσες αποστάσεις.

Το newsbreak.gr είχε αποκαλύψει όλο το σκοτεινό παρασκήνιο της διάλυσης της ελληνογαλλικής συμμαχίας, με την προτροπή της Μέρκελ και του βαθέως κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών. Είχαμε γράψει τότε χαρακτηριστικά ότι η ενέργεια αυτή του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί μέγιστο ολίσθημα και προσβολή στην Γαλλία που θα την πληρώσουμε ακριβά στο μέλλον.

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε δώσει τα χέρια, να περιμένει ο Μακρόν τον Μητσοτάκη στο Παρίσι για να πάνε μαζί στην σύνοδο κορυφής, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, και την τελευταία στιγμή ο έλληνας πρωθυπουργός να ακυρώνει τα πάντα, επειδή έτσι του ζήτησε η Μέρκελ. Αυτό απλούστατα όχι επειδή η Γαλλία μας αγάπησε, αλλά επειδή είναι η μοναδική ισχυρή χώρα της Ευρώπης που μοιράζεται κοινά συμφέροντα με την Ελλάδα και την Κύπρο. Και το απέδειξε πριν από λίγες ώρες, στέλνοντας στα Ραφάλ στην Λεμεσό.

Που είναι λοιπόν τώρα το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ; Που είναι η πίεση της Γερμανίας στην Τουρκία για να αποσυρθεί από τον χώρο ελληνικής εθνικής κυριαρχίας; Που είναι οι διαβεβαιώσεις τις οποίες ισχυριζόσασταν ότι είχατε λάβει κύριε πρωθυπουργέ προκειμένου να ακυρώσετε την συμφωνία με τη Γαλλία;

Εάν υπήρχε το Σαρλ Ντε Γκωλ στην περιοχή, πιστεύετε πως οι τούρκοι θα επεδείκνυαν την ίδια ασυδοσία; Τα λάθη πληρώνονται κύριε πρωθυπουργέ, όμως δυστυχώς δεν θα τα πληρώσετε εσείς ο ίδιος. Θα τα πληρώσει Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ