Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Καταγγελία Ραγκούση: «Υπήρξε κυβερνητική εντολή να μην ανακοινώνονται κρούσματα κορωνοϊού στα νησιά, αλλά…»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος αποκάλυψε πως η κυβέρνηση είχε σχεδιάσει και αποφασίσει, στέλνοντας έγγραφο σε όλες τις νησιωτικές ομάδες Υγείας, να να μην ανακοινώνονται κρούσματα κορωνοϊού από τα νησιά. Αναγκάστηκε, ωστόσο, να το κάνει, όπως είπε, όταν η ιχνηλάτηση στις αρχές Αυγούστου σε όλα κρούσματα στο νομό Ηλείας, αποκάλυψε ότι προέρχονταν από ταξιδιώτες σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο.

«Η παραδοχή ότι δεν δίνονταν στοιχεία κρουσμάτων από νησιά είναι ομολογία ενοχής ότι άφησαν δεκάδες χιλιάδες να μολύνονται, να νοσούν και να μεταδίδουν τον κορωνοϊό και στην ηπειρωτική χώρα, είναι χαρακτηριστικό ότι αρχές Αυγούστου όλα τα κρούσματα στην Ηλεία ιχνηλατήθηκαν σε επισκέπτες της Πάρου, της Αντιπάρου και της Μυκόνου», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας «Στο Κόκκινο».

«Χτες ουσιαστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδέχθηκε ότι είχε αποφασίσει συνειδητά και σχεδιασμένα από τα μέσα Ιουλίου να μην ανακοινώνονται κρούσματα κορωνοϊού από τις νησιωτικές μονάδες Υγείας, ούτε καν στον τοπικό Τύπο και πληθυσμό. Γι` αυτό είχε στείλει σχετικό έγγραφο-εντολή σε όλες τις νησιωτικές μονάδες Υγείας, όχι μόνο σε Πάρο και Αντίπαρο. Έτσι, δεν θα γνωστοποιείτο η αυξητική τάση που παρουσίαζαν.

Η ομολογία αυτή ισοδυναμεί όχι απλώς με ευθύνη αλλά με ενοχή. Παραδέχθηκαν ότι γνώριζαν ότι δεν πάει καθόλου καλά η πορεία της πανδημίας, ότι μολύνονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι στα νησιά (γι` αυτό και τα έκτακτα μέτρα), αλλά δεν το γνωστοποιούσαν σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, τους άφηναν να μολύνονται, να νοσούν, να μεταδίδουν την νόσο, στην Πάρο, την Αντίπαρο, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά, σε όλη την Ελλάδα και εκτός Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρχές Αυγούστου ιχνηλατήθηκε ότι όλα τα κρούσματα στο νομό Ηλείας προέρχονται από ταξιδιώτες σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο», πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

Και συνέχισε: «Και δεν είχαν καμία πρόθεση να πουν την αλήθεια, αναγκάστηκαν. Δεν είχαν κανένα απολύτως δικαίωμα να αποκρύψουν δεδομένα, να απαγορεύσουν στην πραγματικότητα σε πολίτες να προστατεύσουν την ζωή τους … όλοι ήταν εκτεθειμένοι στο έλεος της απόφασης Μητσοτάκη να μείνουν χωρίς επίσημη πληροφόρηση. Όχι γιατί δεν υπήρχε, αλλά γιατί αποφάσισε σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση να μην την διοχετεύσει στους πολίτες…»

«Και τελικά έκαναν και πολύ μεγαλύτερο κακό στον τουρισμό, στην φήμη της χώρας», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, «τώρα εμφάνισαν τρία νησιά (Πόρο, Πάρο, Αντίπαρο) -και στην πορεία ποιος ξέρει πόσα ακόμη- ως υγειονομικές βόμβες. Και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που επισκέφτηκαν αυτά τα νησιά και ήρθαν σε επαφή με άλλους παραθεριστές αισθάνονται εκτεθειμένοι και αθώα θύματα μίας απερίσκεπτης και αδικαιολόγητης κυβερνητικής απόφασης».

«Αλλά πότε θα έλεγαν για κρούσματα στην Πάρο; Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση αύξησης πληρότητας στα πλοία για Πάρο στο 85%;» αναρωτήθηκε ο κ. Ραγκούσης. «Γι` αυτό απέκρυψαν τα κρούσματα, επειδή είχαν δρομολογήσει το «πράσινο» στις πληρότητες πλοίων», όπως εκτίμησε.

πηγή: stokokkino.gr

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ