Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Με Αμερικανό και Ισραηλινό Πρέσβη συναντήθηκε ο Δένδιας – Στο «μενού» η τουρκική παραβατικότητα

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ πραγματοποίησε, νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος ακολούθως είδε και τον Πρέσβη Ισραήλ Γιόσι Αμράνι.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η συνεργασία Ελλάδος – ΗΠΑ και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με έμφαση στην παραβατικότητα της Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρέσβης επεσήμανε πως χάρηκε που είδε τον κ. Δένδια πριν από το ταξίδι του στα Ηνωμένα Έθνη αύριο: «Εκτιμούμε ιδιαιτέρως την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να βρει διπλωματικές λύσεις για τις εντάσεις της Ανατολικής Μεσογείου. Όπως είπε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Πομπέο χθες ‘είναι ανώφελο να αυξάνεται η στρατιωτική ένταση στην περιοχή’», σημείωσε ο κ. Πάιατ σε σχετική ανάρτησή του στο twitter.

Μετά τη συνάντηση με τον Πάιατ, ο Νικος Δένδιας δέχθηκε και τον Πρέσβη του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι, έχοντας στο επίκεντρο της συνομιλίας τους, τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ