Εξοπλιστικά μαθήματα από τον Γιάννο Παπαντωνίου, με ολίγον από… λιβάνισμα στην κυβέρνηση

Must Read

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Κώστα Σημίτη, Γιάννος Παπαντωνίου, μόλις 5 μήνες μετά την αποφυλάκισή του, δίνει τα «φώτα» του και συγχαίρει την κυβέρνηση της ΝΔ για την διαχείριση  των εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Ο Γιάννος Παπαντωνίου που βρέθηκε για 17 μήνες στη φυλακή κατηγορείται ότι πήρε «μίζα» 2,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα για τον εκσυγχρονισμό πολεμικών φρεγατών, αποφυλακίστηκε μετά από εγγύηση 150.000 ευρώ. Τώρα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, με άρθρο του στο iefimerida, εκφράζει τις απόψεις του για την ελληνοτουρκική κρίση και δίνει… συμβουλές για την διαχείριση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, «λιβανίζοντας» την κυβέρνηση Μητσοτάκη: 

«Η σημερινή κυβέρνηση κινείται σε σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στηρίζεται στην αναβάθμιση της αμυντικής μας ισχύος και σε διπλωματικές πρωτοβουλίες για την κατοχύρωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και τη διεθνή απομόνωση της Τουρκίας. Οι συμφωνίες για τον καθορισμό τω Αυτόνομων Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) με την Ιταλία και την Αίγυπτο καθώς και η ενεργοποίηση των διεθνών οργανισμών -κυρίως της ΕΕ και του ΝΑΤΟ- για την καταδίκη της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας αποσκοπούν στην αποτροπή ενεργειών που θα έθεταν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει στο άρθρο του ο Παπαντωνίου, ενώ λίγο πιο κάτω κάνεις και τις δικές του προτάσεις αφού έκαστος στο είδος του και εκείνος στα… εξοπλιστικά.

«Σε θέματα εξοπλιστικής πολιτικής επιβάλλεται σαφής διάκριση ανάμεσα στις βραχυχρόνιες και τις μακροχρόνιες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα μακροχρόνια εξοπλιστικά προγράμματα απαιτούν επιμελή σχεδιασμό που θα λαμβάνει υπόψη τις δυναμικές τάσεις της τεχνολογίας και τις δυνατότητες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και χρόνο για να ολοκληρωθούν. Η συνολική διάρκεια σχεδιασμού, παραγωγής και παράδοσης οπλικών συστημάτων όπως μαχητικά αεροσκάφη, υποβρύχια ή φρεγάτες μπορεί να ξεπεράσει τα δέκα χρόνια».

Μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, να επιστρέψει στον Γιάννο Παπαντωνίου το ποσό των 600.000 ευρώ και να του καταβάλλει κανονικά τη σύνταξή του, που όλο το προηγούμενο διάστημα παρακρατούνταν λόγω των οφειλών του στο Δημόσιο, μένει να δούμε τον πρώην υπουργό σε θέση ισχύος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This