Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Ευποιΐας στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Must Read

Μετά την διεθνή αναγνώριση και το Βραβείο Νelson Mandela 2020, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη τιμήθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Ευποιΐας. Η κα. Βαρδινογιάννη έλαβε το διάσημο που απονέμεται μόνο σε γυναίκες, Ελληνίδες ή αλλοδαπές, οι οποίες προσέφεραν φιλανθρωπικό έργο και στήριξη στην πατρίδα. 

Το διάσημο σε σχήμα λουλουδιού με πέταλα από θαλασσί και πράσινο σμάλτο, έχει στο κέντρο του την εικόνα της Παναγίας με το Θείο Βρέφος στην αγκαλιά της, κάτι που συγκίνησε ιδιαίτερα την πρέσβειρα καλής θελήσεως που έχει αφιερώσει το έργο της στα παιδιά. 

Σε μια λιτή τελετή στην Αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου, η παρασημοφόρηση έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης, ενώ στο πλευρό της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στάθηκε περήφανη και συγκινημένη η οικογένειά της.

«Εξοχότατη κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα καλά σας λόγια! Με ιδιαίτερη συγκίνηση, αίσθημα ευθύνης και αγάπης για την πατρίδα μας την Ελλάδα, λαμβάνω αυτή την ύψιστη τιμητική διάκριση. Είναι για μένα πολύ μεγάλη τιμή να μου την απονείμετε και δεν βρίσκω λόγια αρκετά να σας εκφράσω με ταπεινότητα την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Ηνωμένα Έθνη και όλα τα Κράτη-Μέλη ξεχωριστά, που με τίμησαν με το Βραβείο Νέλσον Μαντέλα. Μια διάκριση που ούτε μπορούσα ποτέ να φανταστώ στη ζωή μου. Γιατί αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε εμένα, αλλά ανήκει στην Ελλάδα μας και στον Ελληνικό λαό.

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών μου ανέθεσε να συνεχίσω το έργο του Νέλσον Μαντέλα και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια των προσδοκιών του. Αισθάνομαι τυχερή, που τον γνώρισα μέσα στην οικογένεια της UNESCO. Γιατί ο Νέλσον Μαντέλα υπήρξε ένας χαρισματικός ηγέτης και οραματιστής, που επηρέασε όλη μου τη ζωή και με ενέπνευσε να την αφιερώσω στα ανθρώπινα δικαιώματα, και στους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον σύζυγό μου Βαρδή και τα αγαπημένα μας παιδιά και εγγόνια γιατί χωρίς τη στήριξή τους δεν θα είχα επιτύχει αυτό το έργο.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τον πλανήτη μας, εύχομαι η Ελλάδα μας να παραμείνει ακλόνητος θεματοφύλακας των αιώνιων αξιών και όλοι οι λαοί να εργαστούν μαζί για το καλό της ανθρωπότητας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην μεγάλη εθνική σας αποστολή για τη χώρα μας και στην πραγματοποίηση των ευγενών στόχων σας. Σας ευχαριστώ πολύ», ανέφερε στην ομιλία της η κα. Βαρδινογιάννη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This