Αντίστροφη μέτρηση για το τετ α τετ που θα κρίνει πολλά για την Ελλάδα

Must Read

Συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στην Κορσική, πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των 7 Μεσογειακών Χωρών MED7) με τη συμμετοχή Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, θα βρουν ευήκοα ώτα για να εκθέσουν τις ελληνοκυπριακές θέσεις και να παρουσιάσουν την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα. Δεν αποκλείεται να γίνει προσπάθεια και για κάποιο κοινό ανακοινωθέν, ίσως καταδικάζοντας τις τουρκικές ενέργειες, αλλά αυτό μοιάζει αρκετά δύσκολο…

Πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο -τον πιο φιλικά διακείμενο σύμμαχο της Ελλάδας, όπως επιβεβαίωσε και χθες στην αντίδρασή του στα γεγονότα της Μόριας, με βασικό θέμα τη συμφωνία για την αγορά οπλικών συστημάτων και των αεροσκαφών Rafale, ενώ αναμένεται να κλείσει και η ελληνογαλλική συμφωνία, ή τουλάχιστον μέρος αυτής… ελπίζουμε.

Πάντως, η τουρκική επιθετικότητα και η συνεχιζόμενη πρόκληση της Άγκυρας, με το Oruc Reis να κλείνει σήμερα ένα μήνα πραγματοποιώντας έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, θα είναι θέμα και στη Σύνοδο, όπως και οι συνεχείς προκλήσεις και οι απειλές της Τουρκίας για εποικισμό στην Αμμόχωστο.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κορσική (τοπική ώρα):

15:00 Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής Κοινότητας Cargese της Κορσικής

16:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν

17:30 Συμμετοχή του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης που διεξάγεται υπό την προεδρία του κ. Μακρόν

19:30 Κοινή Συνέντευξη Τύπου

20:45 Επίσημο δείπνο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This