Η απεμπόληση της εθνικής γραμμής οδήγησε στην αποχώρηση του Oruc Reis

Must Read

Διαβάζουμε βαθυστόχαστές αναλύσεις που προσπαθούν να εξηγήσουν την αλλαγή στάσης του Ερντογάν και την αποχώρηση του ερευνητικού πλοίου μετά από 35 συνεχείς ημέρες παραβίασης της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Δεν υπάρχει κάποιο μυστήριο. Ο έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να γίνει Κώστας Σημίτης και να εγκαταλείψει τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας, κάνοντας αποδεκτά τα αιτήματα των τούρκων για διάλογο εφ’ όλης της ύλης.

Το κατέστησε μάλιστα σαφές τόσο σε διεθνές επίπεδο με το άρθρο στις μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού, όσο και στο εσωτερικό τόσο κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο όσο και κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου. Ή μία και μόνη διαφορά για την οποία δεχόμασταν να πάμε στην Χάγη, δηλαδή η υφαλοκρηπίδα και η παρακείμενη θαλάσσια ζώνη, έγινε πλήθος διαφόρων και θαλάσσιες ζώνες γενικώς.

Το επόμενο βήμα – και σημειώστε το – είναι η ακύρωση κάθε συζήτησης για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Το ξεκαθάρισα άλλωστε σήμερα ο έλληνας πρωθυπουργός, ότι είναι εναντίον των κυρώσεων. Έτσι, η συζήτηση των τεχνικών κλιμακίων θα ξεκινήσει άμεσα, πριν την σύνοδο κορυφής στο τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να μην υπάρχει λόγος για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Οδηγούμαστε λοιπόν σε επανάληψη των Ιμίων, όπου η Ελλάδα επανέλθει σε ένα νέο Ελσίνκι και μία νέα Μαδρίτη, κατά τα πρότυπα του Κώστα Σημίτη, φυσικά χωρίς καμία διάθεση για επέκταση της αιγιαλίτιδα ζώνης στο Αιγαίο, πολλώ δε ανακήρυξη ΑΟΖ.

Ο τελευταίος θεματοφύλακας της κόκκινης γραμμής που θα έπρεπε να είναι η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, δεν έβγαλε άχνα για τα εθνικά θέματα στην σημερινή επίσκεψη της στο Καστελλόριζο. Άλλωστε και ο πρωθυπουργός αποκάλυψε εμμέσως τον λόγο για τον οποίον την επέλεξε. Δεν υπάρχει περίπτωση να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την κυρία Σακελλαρόπουλου, παρά μόνο για να εγκριθούν οι αποφάσεις του. Άρα η κυρία Σακελλαρόπουλου επελέγη ως διακοσμητικό προσωπο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This