Κυρώσεις; Ποιες κυρώσεις; Αφού η Ελλάδα είναι κατά των κυρώσεων στην Τουρκία

Must Read

Δια στόματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διαμηνύθηκε ότι η Ελλάδα είναι κατά των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. Και αφού το λέει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, η χώρα του οποίου παραβιάζεται και απειλείται, για ποιο λόγο τότε η ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις; Ειδικά από τη στιγμή που αναμένεται να ξεκινήσουν και οι «τεχνικές συζητήσεις» στο ΝΑΤΟ και η μια διαφορά μας με την Τουρκία είναι πλέον «μείζονα».

«Εφόσον δούμε δείγματα γραφής, είμαστε έτοιμοι για άμεσες διερευνητικές επαφές με την Τουρκία για τη μία μείζονα διαφορά που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου απαγορεύονται οι μονομερείς ενέργειες… Λίστα κυρώσεων υπάρχει, αλλά δεν είναι αυτή η επιθυμία μας γιατί τότε δεν θα έχουμε επιτύχει την απαραίτητη κλιμάκωση», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη.

Το CNBC μάλιστα, σε ειδική ανταπόκρισή του, αναφέρει για το θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα φτάσει μέχρι την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, παρά τις αμφιλεγόμενες δραστηριότητες της Άγκυρας στην Μεσόγειο» και προσθέτει επικαλούμενο τον πρώην Πρεσβευτή της Ε.Ε. στην Τουρκία Μαρκ Πιερίνι: «Οι ηγέτες δεν μπορούν να κάνουν κάτι πέραν της επιβεβαίωσης της αλληλεγγύης τους προς την Ελλάδα».

Βέβαιη για τη μη επιβολή κυρώσεων σε βάρος της δείχνει να είναι και η Τουρκία, όπως ξεκάθαρα δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Δεν περιμένουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας επιβάλει κυρώσεις, όπως θέλουν Γαλλία, Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι. Στο παρελθόν μας έχουν ξαναεπιβληθεί κάποιες κυρώσεις. Μας σταμάτησε αυτό; Όχι».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίσθηκε και πάλι στη συνέντευξή του στο NTV ότι η Τουρκία είναι ανοικτή για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις, ενώ για το Oruc Reis είπε: «Η Τουρκία δεν έχει υποχωρήσει στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Oruc Reis βρίσκεται στο λιμάνι για συντήρηση, γι’ αυτό και δεν είχε νόημα να βγάλουμε NAVTEX».

Νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας μεν, αλλά υπέρ της διπλωματίας (…), έκανε και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν: «Η Τουρκία, υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ισχυρός παίκτης, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία που δόθηκε στη διπλωματία και πρέπει να κάνουν αμοιβαία βήματα».

Και προσθέτει: «Είναι εφικτή ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο. Θα συμβάλλουν θετικά οι δίκαιες, ολοκληρωμένες και λογικές προσεγγίσεις. Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός, όμως έχει την αποφασιστικότητα να μην επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This