Τετάρτη 16/6/2021

Ο πρωθυπουργός αφού αποδόμησε την Πρόεδρο, την επισκέπτεται. Γιατί;

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην Θεσσαλονίκη αποδόμησε πλήρως την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, παρά το ότι αποτελούσε προσωπική του επιλογή. Είναι ίσως η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση όπου πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με τέτοια απαξίωση στον κορυφαίο θεσμό του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Επειδή δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός απαξιώνει τον θεσμό του Προέδρου, η μόνη εξήγηση είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εμπιστεύεται τις ικανότητες της κυρίας Σακελλαρόπουλου ώστε να προεδρεύσει σε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Μεσολάβησε μάλιστα και η αδιανόητη πρόκληση του CNN, το οποίο βάφτισε την επίσκεψη της Προέδρου στο Καστελόριζο ως «προκλητική« απέναντι στην Τουρκία, βαφτίζοντας το Καστελόριζο ως αμφισβητούμενο έδαφος! Πρόκληση η οποία μέχρι αυτή τη στιγμή έχει μείνει αναπάντητο από την πρόεδρο όσο και από τον πρωθυπουργό.

Ο λόγος λοιπόν της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ηρώδου Αττικού, είναι ακατανόητος. Τι ακριβώς πάει να κάνει; Να δώσει κουράγιο στην πρόεδρο που ο ίδιος απαξίωσε; Να της κάνει ιδιαίτερα ώστε στο μέλλον να μπορεί να αναλάβει τις θεσμικές ευθύνες που της αναλογούν; Αναμένουμε να δούμε τις δηλώσεις για να καταλάβουμε κι εμείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ