Δημοσκόπηση: Δεν «έπεισαν» τους πολίτες τα μέτρα της Κυβέρνησης για την οικονομία και την πανδημία (video)

Must Read

Ανησυχία προκαλεί στους πολίτες η κυβερνητική αντιμετώπιση της διπλής κρίσης στα μέτωπα της οικονομίας και της πανδημίας, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε 14-16 Σεπτεμβρίου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων.

Μετά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, οι πολίτες δεν καθησυχάστηκαν. Το αντίθετο μάλιστα, βάσει των απαντήσεών τους στην ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένοι, ή όχι από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, με το «όχι» να προηγείται με 38%, έναντι 36% του «ναι».

Στο μέτωπο του κορωνοϊού και την αντιμετώπισή του από την Κυβέρνηση, παρατηρείται μια μεγάλη πτώση στην εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων σε σχέση με τον Μάιο, καθώς το 84% που δήλωνε τότε ικανοποιημένο από τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, έγινε 61% στη… φρέσκια δημοσκόπηση.

Για το ζήτημα της μάσκας στους μαθητές στα σχολεία, το 59% κρίνει το μέτρο αναγκαίο, ενώ το 33% το κρίνει υπερβολικό.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και το αν πρέπει σε μια ενδεχόμενη γεώτρηση της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ, ή σε ένα θερμό επεισόδιο, η αντιμετώπιση να είναι διπλωματική, ή στρατιωτική, το 49% δηλώνει υπέρ της διπλωματίας, με ένα 37% να τάσσεται υπέρ των στρατιωτικών μέσων. Επίσης, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η κυβέρνηση χειρίζεται με σωστό τρόπο το ζήτημα των προκλήσεων της Τουρκίας.

Για το αν ήταν σωστή, ή όχι η απόφαση της κυβέρνησης για το εξοπλιστικό πρόγραμμα και την πρόσληψη 15.000 στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις, το 58% των ερωτηθέντων έκρινε πως ήταν σωστή.

Περί πολιτικής

Στις 16,9 μονάδες είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO, ενώ το 44% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό, έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Ανάμεσά τους, ένα 27% που δηλώνει «κανέναν».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This