Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Δημοσκόπηση: Δεν «έπεισαν» τους πολίτες τα μέτρα της Κυβέρνησης για την οικονομία και την πανδημία (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ανησυχία προκαλεί στους πολίτες η κυβερνητική αντιμετώπιση της διπλής κρίσης στα μέτωπα της οικονομίας και της πανδημίας, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε 14-16 Σεπτεμβρίου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων.

Μετά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, οι πολίτες δεν καθησυχάστηκαν. Το αντίθετο μάλιστα, βάσει των απαντήσεών τους στην ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένοι, ή όχι από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, με το «όχι» να προηγείται με 38%, έναντι 36% του «ναι».

Στο μέτωπο του κορωνοϊού και την αντιμετώπισή του από την Κυβέρνηση, παρατηρείται μια μεγάλη πτώση στην εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων σε σχέση με τον Μάιο, καθώς το 84% που δήλωνε τότε ικανοποιημένο από τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, έγινε 61% στη… φρέσκια δημοσκόπηση.

Για το ζήτημα της μάσκας στους μαθητές στα σχολεία, το 59% κρίνει το μέτρο αναγκαίο, ενώ το 33% το κρίνει υπερβολικό.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και το αν πρέπει σε μια ενδεχόμενη γεώτρηση της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ, ή σε ένα θερμό επεισόδιο, η αντιμετώπιση να είναι διπλωματική, ή στρατιωτική, το 49% δηλώνει υπέρ της διπλωματίας, με ένα 37% να τάσσεται υπέρ των στρατιωτικών μέσων. Επίσης, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η κυβέρνηση χειρίζεται με σωστό τρόπο το ζήτημα των προκλήσεων της Τουρκίας.

Για το αν ήταν σωστή, ή όχι η απόφαση της κυβέρνησης για το εξοπλιστικό πρόγραμμα και την πρόσληψη 15.000 στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις, το 58% των ερωτηθέντων έκρινε πως ήταν σωστή.

Περί πολιτικής

Στις 16,9 μονάδες είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO, ενώ το 44% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό, έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Ανάμεσά τους, ένα 27% που δηλώνει «κανέναν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ