Δευτέρα 17/5/2021

Γενικό απαγορευτικό συμμετοχής από την Κυβέρνηση στους βουλευτές της ΝΔ για την ημερίδα του ΔΣΑ στο Καστελλόριζο!

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος μετά την απόφαση του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού να διοργανώσουν νομική ημερίδα στο Καστελόριζο.

Πρώτον, διότι με την ανακοίνωσή της προ δεκαημέρου και την αποκάλυψη ότι θα ήταν ομιλητής σε αυτήν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναγκάστηκε να μεταβεί στο νησί η νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Δεν ήταν στο πρόγραμμά της.

Έως τότε, πλην της Φώφης Γεννηματά, ουδείς αξιωματούχος της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε πατήσει το πόδι του στο νησί. Λες και επειδή γρυλίζει ο Ερντογάν κατέστη γκρίζα ζώνη από μόνο του και απαγορεύεται σε Πρωθυπουργούς, αρχηγούς, βουλευτές να πηγαίνουν εκεί. Ήμαρτον.

Δεύτερον, διότι η εκδήλωση που έγινε το Σαββατοκύριακο ήταν εξαιρετικά επιτυχής. Η ομιλία Παυλόπουλου ήταν όλα τα λεφτά. Χαιρετισμό απέστειλε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ παρέστη ο Γιώργος Κατρούγκαλος, φοιτητής του Προκόπη στη Νομική, και από το ΚΙΝ.ΑΛ. ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ωστόσο δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα. Η κυβέρνηση υπό τον φόβο μήπως ο Ερντογάν θυμώσει, όπως θύμωσε και με την επίσκεψη Σακελλαροπούλου μιλώντας για προκλήσεις και τετελεσμένα, εξέδωσε γενικό απαγορευτικό συμμετοχής. Δεν επετράπη σε κανέναν από τους τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ. να πάνε στην εκδήλωση, ενώ μήνυμα σχετικό εστάλη και στους αιρετούς. Προηγουμένως είχε απαγορευτεί στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή να είναι ομιλητής στην εκδήλωση του ΔΣΑ, μολονότι είχε αποδεχθεί την πρόσκληση. Σημεία των καιρών!

Εμείς νομίζουμε ότι όσο είναι καιρός πρέπει να σταματήσει η ηττοπάθεια. Και κάτι ακόμη. Το Καστελόριζο είναι ελληνικό έδαφος. Πρέπει κάποια στιγμή να μεταβεί εκεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ