Μέσω τηλεδιάσκεψης θα μιλήσουν προσεχώς Μητσοτάκης-Ερντογάν όπως αποκαλύπτει η Hurriyet

Must Read

Ο αρθρογράφος Abdulkadir Selvi της μεγάλης τουρκικής εφημερίδας Hurriyet αποκαλύπτει ότι σύντομα οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν θα επικοινωνήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Με αφορμή την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος κάνει μια αναδρομή στις επαφές του Βερολίνου και την «παρολίγον» συμφωνία των δύο χωρών, η  οποία «τσάκισε» μετά την ανακοίνωση της μερικής οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα. Αυτό ήθελαν να ακούσουν η Μέρκελ και ο Μισέλ. Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών», έγραψε με αφορμή τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε την Τρίτη ο Τούρκος Πρόεδρος με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Για να φτάσει στις καλοκαιρινές επαφές του Βερολίνου: «Όταν,  με τις προσπάθειες της Μέρκελ, το Oruc Reis αποχώρησε στην Αττάλεια και πριν η Ελλάδα συνάψει συμφωνία με την Αίγυπτο, θα ανακοινώνονταν ότι οι διερευνητικές συνομιλίες θα ξεκινούσαν στις 7 Αυγούστου».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Μέρκελ, η οποία κατάφερε το Oruç Reis να αποσυρθεί ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της, είπε στον Ερντογάν ότι «σοκαρίστηκε» μόλις η Ελλάδα ανακοίνωσε συμφωνά με την Αίγυπτο, γιατί  περίμενε εκείνη την ημέρα την επισημοποίηση ότι οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών θα ξεκινήσουν.

«Θα μιλούσατε στον Μητσοτάκη μέσω τηλεφώνου;», ρώτησε τον Τούρκο Πρόεδρο κι εκείνος απάντησε: «Εάν είναι χωρίς προϋποθέσεις, γιατί όχι, θα μιλήσω».

Η επικοινωνία Ερντογάν-Μητσοτάκη, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα, αναμένεται να γίνει σύντομα και οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης, γράφει ο Abdulkadir Selvi.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This