Σ. Ζαχαράκη: «Η θέση των παιδιών είναι μέσα στην τάξη» – Α. Διαμαντοπούλου: «Ούτε μία ώρα διδασκαλίας χαμένη»

Must Read

Την άποψη ότι θα σταματήσουν οι καταλήψεις που έχουν αρχίσει εδώ και δύο εβδομάδες σε αρκετά σχολεία ανά την επικράτεια εξέφρασε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως είπε, οι σχολικές μονάδες στις οποίες δεν γίνονται μαθήματα λόγω των καταλήψεων ανέρχονται σε 200. «Βλέπω να φθίνει το κίνημα αυτό. Πιστεύω ότι θα ατονήσει αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι η θέση των παιδιών είναι μέσα στην τάξη και οι μεγαλύτερες μάχες δίνονται με ανοιχτά τα σχολεία», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό η υφυπουργός Παιδείας.

Αναφορικά με τα αιτήματα των μαθητών, τα οποία αφορούν κυρίως τη χρήση της μάσκας και τα ελλιπή μέτρα προστασίας που θεωρούν πως έχουν ληφθεί στα σχολεία, υποστήριξε ότι «αυτό που έχει δοθεί ως κατεύθυνση σε διευθυντές σχολείων και διευθυντές εκπαίδευσης είναι να εξηγήσουν στα παιδιά τις νέες συνθήκες και γιατί έχουν επιβληθεί αυτά τα μέτρα».

Παράλληλα, είπε ότι θα συνεχιστεί η κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς έχει ήδη βγει από την Τρίτη 22/09 πρόσκληση για ολιγόμηνες συμβάσεις -κατ’ ελάχιστον τριμηνιαίες- για αναπλήρωση εκπαιδευτικών που είναι σε άδεια γιατί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τη σχετική διαδικασία να «τρέχει» την ερχόμενη εβδομάδα. «Στις 25 Αυγούστου διορίστηκαν πάνω από 24.900 αναπληρωτές και την Παρασκευή άλλοι 7.368», πρόσθεσε η κα Ζαχαράκη.

Πρόγραμμα πλήρους αναπλήρωσης μαθημάτων

Για το ζήτημα των καταλήψεων κατέθεσε μια «επαναστατική» πρόταση η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με ανάρτησή της στο twitter: «Καταλήψεις σχολείων! Η ετήσια επίθεση στους πιο αδύναμους οικονομικά μαθητές. Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο παιδαγωγική. Ανακοινώνεται για κάθε σχολείο πρόγραμμα πλήρους αναπλήρωσης των μαθημάτων που χάνονται σε Σ/Κ, αργίες και διακοπές. Ούτε μία ώρα διδασκαλίας χαμένη».

Ωστόσο, η αντίδραση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών καλά κρατεί, καθώς σήμερα Πέμπτη 24/09 κατεβαίνουν στους δρόμους σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για να διασφαλιστούν η ασφάλεια και η υγιεινή στα σχολεία, για την οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν έχει δώσει καμία σημασία η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, ζητούν μείωση των μαθητών στα τμήματα, ώστε να μην ξεπερνούν τους 15, μαζικά τεστ με έξοδα του κράτους και αύξηση του προσωπικού καθαριότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This