Οι πρώτες εικόνες από την άφιξη του Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη – Το πρόγραμμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ

Must Read

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λίγο μετά τα μεσάνυχτα και σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υποδέχθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το ελληνικό ΥΠΕΞ, θα βρεθούν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Πομπέο είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συμμετάσχει, επίσης, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια, στον ΣΒΕ, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Σούζαν, θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Κρήτη (θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ακρωτήρι), όπου θα επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Σούδας για να υπογραμμίσει την ισχυρή εταιρική σχέση ασφάλειας των ΗΠΑ με την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This