Ο Πομπέο στη Θεσσαλονίκη: Τι περιμένουμε από την τριήμερη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ

Must Read

Το «κρυφτούλι» παίζουν τα στελέχη της ασφάλειας του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, που κάνει σήμερα την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, στην οποία βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κι αυτό γιατί είναι συνεχείς οι αλλαγές στο πρόγραμμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αποφάσισε να έρθει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

‘Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το γραφείο Τύπου της ελληνικής διπλωματίας, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια σήμερα το πρωί στις 10 στο ΥΜΑΘ.

Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ενώ, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, οι συζητήσεις θα εστιαστούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον στρατηγικό διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ, στην αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας, όπου θα υπογραφεί διμερής συμφωνία για τη συνεργασία στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο, ενώ ακυρώθηκε η επίσκεψή του στο ψηφιακό κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας της Pfizer και στο αμερικανικό κολέγιο Ανατόλια, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης από το βράδυ της Κυριακής, που βρίσκονται γύρω από το Διοικητήριο, ενώ και κατά τη μετακίνηση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία, κάτι που, όπως γίνεται αντιληπτό, θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This