Χάος στη Βουλή για τις καταλήψεις! Ανέβηκαν οι τόνοι για Πολάκη – Ανδρέα Κουτσούμπα

Must Read

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης όταν η συζήτηση μεταφέρθηκε στα επεισόδια του μαθητικού συλλαλητηρίου.

Ο Παύλος Πολάκης υπερασπιζόμενος τα αιτήματα των μαθητών σχολίασε: «Αν έχετε ευαίσθητη μύτη έχει φτάσει εδώ μέσα η μυρωδιά των καπνογόνων. Η κυβέρνηση των ΜΑΤ χτύπησε εδώ απ έξω μια ειρηνική διαδήλωση. Με ματ και βία δε γίνεται παιδεία. Και δεν σταματάει το κύμα καταλήψεων με ΜΑΤ. Αυτά είναι που μας γυρίζουν πίσω σε άλλες εποχές».

Άμεση ήταν η παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κουτσούμπα, ο οποίος απάντησε εκνευρισμένος: «Εμένα ο γιός μου θέλει να πάει σχολείο. Στη Λειβαδιά πήγαν να κλείσουν τα σχολεία 3.30 το βράδυ 2 μαθητές και ο ένας έλεγε είμαι ο εκλεκτός. Ούτε να πει “είμαι ο εκλεγμένος” δεν ήξερε. Αυτή την Παιδεία θέλετε».

Υπέρ του μαθητικού συλλαλητηρίου τάχθηκε και ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης  «χαιρετίζουμε το μαθητικό συλλαλητήριο και παρά τις προσπάθειες και από τα ΜΜΕ κατασυκοφάντησης χιλιάδες μαθητές βγαίνουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Έτσι όπως άνοιξε η κυβέρνηση τα σχολεία τα κατέστησε υγειονομικές βόμβες».

Κόντρα Λιβανού – Ραγκούση

Οι κόντρες  για τις καταλήψεις συνεχίστηκαν μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Σπήλιου Λιβανού και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση.

«Προφανώς δεν έχουν σχέση μαθητές και κουκουλοφόροι. Εύχομαι η θέση σας που στηρίζει τις καταλήψεις να μην συνεχιστεί και σήμερα στηρίζοντας τους κουκουλοφόρους. Η θέση της κυβέρνησης του υπουργείου Παιδείας είναι καθαρή: ανοικτά σχολεία και διάλογος» τόνισε ο κ. Λιβανός.

Ο κ. Ραγκούσης με τη σειρά του υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απαντά με αυταρχισμό στα αιτήματα των μαθητών: «Η πολιτική αυταρχισμού της κυβέρνησης έχει αποθρασυνθεί απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές που μάχονται για την υγειονομική τους προστασία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This