Σεισμός στην Καλαμάτα από την αρχηγική εμφάνιση του Βασίλη Κικίλια

Must Read

Αποκαλύπτει ο κύριος Μάξιμος

Ο Βασίλης Κικίλιας δεν επεδίωξε ποτέ ούτε με τη συμπεριφορά του ούτε με την πολιτική του παρουσία να καταστεί δελφίνος της κομματικής εξουσίας. Για την ακρίβεια, η ενωτική του στάση στον υψίστης κοινωνικής σημασίας χώρο της υγείας, προκάλεσε και δυσφορία ανάμεσα στα κομματικά στελέχη που εξαρτούν την ύπαρξή τους από τον διχασμό και την στείρα αντιδικία της ταμπέλας.

Πολλές φορές όμως οι καταστάσεις θέτουν από μόνες τους τις βάσεις για το μέλλον ενός ανθρώπου. Και αυτό που έγινε σήμερα στην Καλαμάτα σίγουρα δεν είναι συμπτωματικό. Η πληθωρική παρουσία του Βασίλη Κικίλια δεν έγκειται μόνο στη σωματική του διάπλαση, αλλά κυρίως στο ύψος που στέκεται κατά την πολιτική του δράση. Και ιδιαίτερα την υπουργική.
Και η συμβολισμοί της παρουσίας του Βασίλη Κικίλια στην Καλαμάτα, ακούσιοι μεν ισχυρότατοι δε.

Το τζόκινγκ του Βασίλη Κικίλια σήμερα στην παραλία της Καλαμάτας

Διότι ο Βασίλης Κικίλιας σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, δεν εμφανίστηκε με μαγιό και φραπέ στο χέρι στο beach bar Ακτή, για να του κάνουν το πορτραίτο φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι με στημένες φωτογράφιές. Ούτε έκανε SUP γονατιστός ως κακέκτυπο αθλητή. Ο Βασίλης Κικίλιας είναι αθλητής, όπως είναι γιατρός, όπως είναι και υπουργός. Δε χρειάζεται να παραστήσει κάτι που δεν είναι δηλαδή. Και βγήκε χωρίς συνοδεία, να κάνει αυτό που κάνει κάθε πρωί χωρίς να το διατυμπανίζει. Jogging μακράς διαρκείας, όπου ελάχιστοι μπορούν να  ακολουθήσουν τον ρυθμό του.

Ένας πολιτικός με διεθνή λάμψη

Ο Βασίλης Κικίλιας με το δεξί χέρι του Μπαράκ Ομπάμα, Άλεξ Γιαννούλια

Άλλο ένα στοιχείο όμως που κάνει τον Βασίλη Κικίλια να ξεχωρίζει, είναι η διεθνής ακτινοβολία που διαθέτει ειδικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σχέσεις με βάθος χρόνου που δεν στηρίζονται στην υποτέλεια αλλά στην αμοιβαία εκτίμηση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βασίλης Κικίλιας ακόμα και ως αντιπολίτευση είχε απευθείας επαφή με τον Λευκό Οίκο του Ομπάμα. Αλλά και ισχυρά ερείσματα στους ρεπουμπλικάνους. Σχέσεις που όμως που ουδέποτε εκμεταλλεύτηκε για προσωπικό του όφελος και ουδέποτε διατυμπάνισε. Ούτε φυσικά χρειάστηκε να κερνάει μουσακάδες και ραδίκια μαζί με μπόλικα «ναι σε όλα» για να τις κερδίσει.

Η δημοφιλία που θορυβεί το Μαξίμου

Ο Βασίλης Κικίλιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός παρά του ότι χειρίζεται τη χειρότερη κρίση των τελευταίων ετών. Και παραμένει δημοφιλής παρά τις προσπάθειες δολιοφθοράς από το Μέγαρο Μαξίμου με αφαίρεση αρμοδιοτήτων και περίεργες διαρροές σε φιλικά μέσα.

Δεν είναι όμως δημοφιλής μόνο στις δημοσκοπήσεις, για τις οποίες υπάρχει μεγάλη αμφιβολία ως προς την πιστότητα παράθεσης των ευρημάτων. Όταν ακόμα και στην Καλαμάτα, την έδρα του Αντώνη Σαμαρά, τυγχάνει τέτοιας υποδοχής από τον κόσμο, τότε ουδείς αναμένει δημοσκοπικά ευρήματα για να καταλάβει την δυναμική του Βασίλη Κικίλια.

Είναι βέβαιον ότι τα σημερινά τεκταινόμενα στην Καλαμάτα, θα προκαλέσουν νέο πονοκέφαλο και όχι μόνο στο Μαξίμου. Αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος τον τελευταίο καιρό καλοβλέπει την επιστροφή του στην ηγεσία της παράταξης.

Είναι καλό για έναν άνθρωπο να κάνει όνειρα. Μετά το σημερινό όμως, μάλλον τα όνειρά του Αντώνη Σαμαρά γκρεμίστηκαν, αφού βλέποντας την αποδοχή του Βασίλη Κικίλια από τους καλαματιανούς, μέσα στην έδρα του δηλαδή, ο κ. Σαμαράς κατάλαβε ότι δεν έχει καμία τύχη.

Σε αντίθεση με τον Βασίλη Κικίλια ο οποίος έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This