Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Δράσεις για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αναλαμβάνουν από κοινού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, μέσω συμφώνου συναντίληψης για τη υλοποίηση κοινών δράσεων στήριξής τους που υπέγραψαν σήμερα Πέμπτη 08/10 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Νικόλαος Πέντζος.

Στόχος είναι η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, η συνεργασία και ο συντονισμός των παρεμβάσεων στην κοινωνία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η κοινωνική αλληλεγγύη και η προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας είναι ευθύνη όλων μας. Ως Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, κάνουμε καθημερινά πράξη αυτό για το οποίο έχουμε δεσμευτεί: Να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας μόνο του σε αυτή την κρίση, να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Ο ιδιωτικός τομέας, οι φορείς, τα Επιμελητήρια, οι 38 Δήμοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν και είναι οι βασικοί συνεργάτες μας σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Σήμερα υπογράφουμε μαζί με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, που συνέστησαν οι παραγωγικοί εταίροι της Θεσσαλονίκης, ένα σύμφωνο συναντίληψης, μέσω του οποίου θα συντονίσουμε κοινές δράσεις για την παροχή κοινωνικού έργου για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ειδικά για τα παιδιά και τους νέους», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη στο πρόσωπο του κ. Πέντζου, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας, τα Επιμελητήρια (ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΕΕΘ), τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων για την πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν μια δομή κοινωνικής αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι ο επιχειρηματικός κόσμος μπορεί να έχει σημαντική προσφορά στην κοινωνία και ότι η εταιρική κοινωνική ευθύνη έχει ουσία και πραγματικό αντίκτυπο στους πολίτες.

Ο κ. Πέντζος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη του στο Δίκτυο και επισήμανε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας έχουν αποδείξει ότι έχουν ως κύρια προτεραιότητα και άξονα της πολιτικής τους την κοινωνική αλληλεγγύη. Κοινός σκοπός μας είναι να κινητοποιήσουμε τις επιχειρήσεις, τα μέλη μας και τους πολίτες και να τους ευαισθητοποιήσουμε στην κατεύθυνση της κοινωνικής προσφοράς. Το 2014, όταν άρχισε τη δράση του το Δίκτυο στηρίξαμε 21 κοινωνικά ιδρύματα και φέτος στηρίζουμε περισσότερα από 101. Σήμερα θέτουμε το πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Περιφέρεια και τις κοινωνικές δομές της, για να υποστηρίξουμε όλους τους φορείς και τα ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα χαρτογραφήσουμε τις ανάγκες για στήριξη, θα προτεραιοποιήσουμε τα ιδρύματα και τις κοινωνικές ομάδες με τη μεγαλύτερη ανάγκη και θα υλοποιήσουμε συγκεκριμένα project στήριξης, με τη συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ