Διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ για την «ομηρία» του κυβερνητικού αεροσκάφους – «Για την ασφάλεια του Δένδια έγινε» λένε οι Τούρκοι

Μετά το «τεχνικό λάθος» που επικαλέστηκε η τουρκική Πρεσβεία, το τουρκικό ΥΠΕΞ είπε ότι έγινε για την «ασφάλεια» του Έλληνα ΥΠΕΞ!

Must Read

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προέβη η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για το χθεσινό περιστατικό με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια από τη Βαγδάτη στην Αθήνα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος, εξαιτίας της οποίας αναβλήθηκε η επίσκεψη στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η τουρκική πλευρά, με πρωτοβουλία της, παρείχε εξηγήσεις στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα, πριν το διάβημα, αποδίδοντας το περιστατικό σε τεχνικό λάθος της αρμόδιας τουρκικής υπηρεσίας.

Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα θα επανέλθει, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δε θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

Βγαίνουν κι από πάνω οι Τούρκοι!

Το τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω του εκπροσώπου του Χαμί Ακσόι απάντησε ότι δεν καθυστέρησε επίτηδες το αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δενδια, αλλά προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την… ασφάλεια του Έλληνα ΥΠΕΞ, μιας και νωρίτερα είχε προκύψει βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος.

«Η είδηση ​​ότι το αεροπλάνο του υπουργού Δένδια κρατήθηκε πριν εισέλθει στον εναέριο χώρο μας είναι παραπλανητική και δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ιράκ χωρίς να υποβάλει σχέδιο πτήσης. Τα σχέδια πτήσης μεταδίδονται μέσω του συστήματος Eurocontrol. Επιβεβαιώθηκε επίσης από αυτό το σύστημα ότι το σχέδιο δεν διαβιβάστηκε», ανέφερε αρχικά ο Ακσόι.

Και συνέχισε μιλώντας περί… ασφάλειας: «Όταν το προαναφερθέν αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο μας, το σχέδιο ζητήθηκε επειγόντως από τις ιρακινές αρχές και μετά την παραλαβή του σχεδίου, η πτήση πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν ένα αεροσκάφος να πετάξει χωρίς προγραμματισμό. Σε αυτήν την περίπτωση, η καθυστέρηση είναι αναγκαία ειδικά για την ασφάλεια του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών. Οι Έλληνες συνομιλητές μας ενημερώθηκαν επίσης για το θέμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This