Το Υπουργείο Δικαιοσύνης «θάβει» την έρευνα της σκανδαλώδους υπόθεσης Novartis

Η Ελένη Τουλουπάκη αποπέμπεται άμεσα

Must Read

Οριστική ταφόπλακα στη μάχη κατά της διαφθοράς και στην έρευνα της σκανδαλώδους υπόθεσης Novartis βάζει η κυβέρνηση, καρατομώντας την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προτού λήξει η θητεία της.

Η κατάργηση της μη αρεστής στη Νέα Δημοκρατία αρχής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και η απομάκρυνση της κυρίας Τουλουπάκη επειδή έκανε τη δουλειά της δεν είναι προφανώς κεραυνός εν αιθρία, καθώς η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει το «έγκλημα» εδώ και αρκετούς μήνες.

Με το νομοσχέδιο ωστόσο του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα το «έγκλημα» αυτό οριστικοποιείται, καθώς η Ελένη Τουλουπάκη αποπέμπεται άμεσα, μέσω της ενοποίησης των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και του Οικονομικού Εγκλήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι θέλει να «θάψει» την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, με τον εισηγητή του κόμματος Διονύση Καλαματιανό να την καλεί να αποσύρει τη «φωτογραφική» και «αντισυνταγματική» διάταξη για την εκδίωξη της Ελένης Τουλουπάκη, τονίζοντας πως δεν προβλέπεται με το νομοσχέδιο η συνέχιση της έρευνάς της.

«Φωτογραφική», μάλιστα, χαρακτήρισε την επίμαχη διάταξη για την κατάργηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου. Απαντώντας πάντως στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας περιορίστηκε να ζητήσει από την αξιωματική αντιπολίτευση να πει αν ήταν και στις δικές της σκέψεις η συγχώνευση αυτή, ενώ υποστήριξε πως, αν ήθελε να την αποπέμψει, θα το είχε κάνει από πέρυσι το καλοκαίρι.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η τοποθέτηση του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο άλλωστε βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε συμπαιγνία με τη «γαλάζια» παράταξη στην υπόθεση Novartis, καθώς η ειδική αγορήτρια του κόμματος Νάντια Γιαννακοπούλου «πανηγύρισε» λέγοντας πως «καλώς καταργείται η Εισαγγελία Διαφθοράς».

πηγή: «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This