Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων

Must Read

Τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών ζητούν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Ξανθός. Το πρώτο βέβαια ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί από την κυβέρνηση είναι το εάν τελικά υπάρχουν αυτά, εάν κρατούνται όντως πρακτικά στις συνεδριάσεις της επιτροπής, καθώς το αντίθετο θα ήταν κάτι πολύ επικίνδυνο για τους θεσμούς.

Πάντως, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι η τήρηση και η διεύρυνση των αρχών της δημοσιότητας σχετικά με τη λειτουργία και τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, δηλαδή του συλλογικού οργάνου που έχει συγκροτηθεί με απόφαση του υπουργού Υγείας και δρα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης της πανδημίας από τον κορονοϊό (Covid-19), θα παρέχει μεγαλύτερη δημοσιότητα και διάχυση στο κοινό των πορισμάτων, της επιστημονικής τεκμηρίωσης και των απόψεων των επιστημόνων, ενώ θα συμβάλλει στη διαυγή αποτύπωση της ανεξαρτησίας του ως άνω επιστημονικού φορέα, καθώς και στη βελτίωση του κοινοβουλευτικού έργου των κομμάτων, ως βασικού πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Θα μπορούσε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ, αν είχε σκοπό να υπερασπισθεί τους θεσμούς αντί να επιζητά την εύκολη αντιπολίτευση μέσω της δημιουργίας εμποδίων στην κυβέρνηση, προβλημάτων στους ειδικούς και αναστάτωση στην κοινωνία, αντί να ζητά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών να ζητήσει να ενημερώνεται η Βουλή ή έστω κάποια επιτροπή της για τα πρακτικά.

Την κίνηση πάντως των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγείλει χθες το πρωί η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να φέρει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των ειδικών, πρέπει να γνωρίζουμε τις εισηγήσεις τους… Αν καταψηφίσει τη σημερινή τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί εν κρυπτώ και επικίνδυνα». Η κυρία Γεροβασίλη εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει εργαλειοποιήσει τους επιστήμονες και δεν ακούει τις εισηγήσεις τους. Ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δρα με γνώμονα την επικοινωνιακή της εικόνα και όχι την ασφάλεια των πολιτών.

Πηγή: Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This