Κυριακή 20/6/2021

Κικίλιας από Θεσσαλονίκη: 50 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ

Νευροχειρουργικές, καρδιοχειρουργικές και αγγειοχειρουργικές κλίνες μετατρέπονται σε  ΜΕΘ για κορωνοϊό

Τα νοσοκομεια της Βορείου Ελλάδος βρίσκονται στο «κόκκινο», με τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ να καταγγέλλει ότι χθες το νοσοκομείο ξεκίνησε εφημερίδα χωρίς ελεύθερες ΜΕΘ, κάτι που διαψεύστηκε λίγη ώρα αργότερα από τη Διοίκηση.

Η επιβαρυμένη κατάσταση και η ασφυκτική πίεση οδήγησαν τον Βασίλη Κικίλια στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βρεθεί σε έκτακτη σύσκεψη με τους προέδρους των δύο Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδας και με λοιμωξιολόγους και εντατικολόγους, από τους οποίους ενημερώθηκε για την ανησυχητική πορεία.

Μετά το τέλος τη σύσκεψης, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη δημιουργία 50 επιπλέον μονάδων εντατικής θεραπείας στην ευρύτερη περιοχή, πέρα από τις 50 νέες που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τρίτη.

Οι νέες κλίνες ΜΕΘ αφορούν: 6 στο ΑΧΕΠΑ, 7 στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, 5 στο Νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, 6 στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και 6 στο Νοσοκομείο Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για νευροχειρουργικές κλίνες , καρδιοχειρουργικές ή αγγειοχειρουργικές, οι οποίες μετατρέπονται σε  ΜΕΘ για κορωνοϊό με εξοπλισμό που έχει στο απόθεμα του το το Υπουργείο υγείας από διαγωνισμούς και δωρεές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ