«Πνίγηκε» το ΑΧΕΠΑ! «Από σήμερα κάνουμε επιλογή ασθενών» λένε οι γιατροί – Διαψεύδει η Διοίκηση του νοσοκομείου (video)

Oύτε ένα κρεβάτι άδειο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για κορωνοϊό

Must Read

Οι πολίτες εδώ και μήνες ακούν διαρκώς διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ. Έπειτα ότι δημιουργούνται νέες ΜΕΘ. Στη συνέχεια, νέους καθησυχασμούς από τα πολιτικά πρόσωπα ότι το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί με… νέες ΜΕΘ. Τελικά τι συμβαίνει με τις ΜΕΘ;

Ενώ λοιπόν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης επιδίδονται σε διαρκές παιχνίδι εντυπώσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι γιατροί των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης εκπέμπουν κόκκινο συναγερμό για ελλείψεις που οδηγούν σε μακάβριο δίλημμα! Αυτό δηλαδή του να επιλέξουν ποιοι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλευτούν. 

Από το πρωί της Τρίτης, οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ το οποίο εφημερεύει, αναμένουν νέες εισαγωγές όμως δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ για τους ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό.

«Φτάσαμε στο σημείο να προχωρούμε σε επιλογές ασθενών»

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης μίλησε στο ethnos.gr για την τραγική κατάσταση τονίζοντας ότι «όπως είναι σήμερα η κατάσταση, δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε ούτε να αγγίξουμε έναν ασθενή ηλικίας 85 ετών και άνω».

«Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός και θα δούμε στην πράξη, τι μπορεί να γίνει. Όταν ξεκινάει η εφημερία και δεν έχουμε ούτε ένα κρεβάτι άδειο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για κορωνοϊό, η οποία έχει 25 κλίνες, γίνεται αντιληπτό ότι είναι πολύ οριακή και κρίσιμη η κατάσταση. Η ΜΕΘ για τον κορωνοϊό γέμισε το βράδυ της Δευτέρας. Για τους καινούργιους ασθενείς ίσως χρησιμοποιήσουμε φορητούς αναπνευστήρες, ίσως έχουμε μεγαλύτερη επιτήρηση στους θαλάμους, θα δούμε τι θα κάνουμε. Είμαστε σε συνθήκες πολέμου. Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο να προχωρούμε σε επιλογές ασθενών. Αναμένεται ότι σήμερα θα το αντιμετωπίσουμε αυτό στο ΑΧΕΠΑ» κατήγγειλε ο κ. Σιούλης.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Άρα θα μπουν κριτήρια στο ποιος θα νοσηλευτεί;»

Παρέμβαση για το ΑΧΕΠΑ έκανε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέροντας στο CNN Greece ότι και οι 25 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό είναι γεμάτες όπως επίσης και οι 4 κλίνες ΜΕΘ για την ανάνηψη για γενικά περιστατικά: «Στο ΑΧΕΠΑ δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη ΜΕΘ ούτε για κορωνοιό, ούτε για κάτι άλλο. Και μιλάμε για ένα νοσοκομείο που δέχεται περιστατικά απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα».

Ο κ. Γιαννακός γνωστοποίησε ότι σήμερα η καρδιοχειρουργική μονάδα του νοσοκομείου θα μετατραπεί αναγκαστικά σε μονάδα ΜΕΘ: «Άρα θα μπουν κριτήρια στο ποιος θα νοσηλευτεί;», αναρωτήθηκε και απηύθυνε έκκληση στο υπουργείο Υγείας να προστεθεί προσωπικό και κλίνες ΜΕΘ με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, διευκρινίζοντας ότι είναι ανάγκη να γίνει επίταξη και των ιδιωτικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. 

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ είχε προειδοποιήσει

Μόλις μια εβδομάδα πριν, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης μιλώντας στον Real Fm είχε εκφράσει τη μεγάλη ανησυχία για τις ελλείψεις του νοσοκομείου που βρισκόταν στα όρια του με μόλις 4 ελεύθερες κλίνες. Ο κ. Σιούλης είχε τονίσει ότι αν επιδεινωθεί η κατάσταση των ασθενών που νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους, τότε δεν θα υπάρχει χώρος στις ΜΕΘ και θα γίνει διασωλήνωση σε κοινό θάλαμο!

Ο κ. Σιούλης είχε αποκαλύψει μάλιστα, ότι οι 42 νεες κλίνες ΜΕΘ που δόθηκαν όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας, ήταν στην ουσία ο αποκλεισμός νοσηλείας ασθενών με άλλα νοσήματα και παθήσεις, μετά την εντολή για αναστολή 80% των μη εκτάκτων χειρουργείων.

Διαψεύδει η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ

Λίγες ώρες αργότερα, η Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ διέψευσε κατηγορηματικά τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ, αναφέροντας ότι η εφημερία ξεκίνησε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19, καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ, διαψεύδουν ρητά τις δηλώσεις του Πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, κ. Σιούλη, περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, γεγονός που όπως αναφέρει οδηγεί σε επιλογές ασθενών!

Δηλώνουμε ότι η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This