O Κυριάκος ξεναγήθηκε στο Αμπού Ντάμπι και πάτησε το… μαγικό χαλί στο ιστορικό τζαμί των Εμιράτων!

Ο πρωθυπουργός έβαλε την τζίφρα του στο βιβλίο όπου υπογράφουν οι αρχηγοί κρατών που επισκέπτονται το Μεγάλο Τέμενος

Must Read

Μεγαλεία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πάτησε πάνω στο μεγαλύτερο χαλί του κόσμου που είναι στρωμένο στο πλέον ιστορικό τζαμί του Αμπού Ντάμπι!

Το Sheikh Zayed Grand Mosque (έτσι ονομάζεται το τεράστιο αυτό τέμενος) έχει χτιστεί προς τιμήν του ιδρυτή της ομοσπονδίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Ζάιντ Μπιν Σουλτάν αλ Ναχιάν. Ο πρωθυπουργός, προτού φύγει από το Αμπού Ντάμπι, θέλησε να το επισκεφθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο ξεναγήθηκε στο τζαμί, αλλά έβαλε και την τζίφρα του στο βιβλίο επισκεπτών, ανάμεσα σε αυτές άλλων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που επισκέπτονται το Μεγάλο Τέμενος στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της περιήγησής του, η ξεναγός τού είπε ότι κάποια σημεία του δαπέδου στρώθηκαν με ελληνικό μάρμαρο.

Το Sheikh Zayed Grand Mosque, χάρη στον σχεδιασμό του, ενώνει τον κόσμο, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί τεχνίτες και υλικά από πολλές χώρες, όπως η Ιταλία, η Γερμανία, το Μαρόκο, το Πακιστάν, η Ινδία, η Τουρκία, η Μαλαισία, το Ιράν, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νέα Ζηλανδία και η Ελλάδα. Περισσότεροι από 3.000 εργάτες και 38 φημισμένες κατασκευαστικές εταιρίες πήραν μέρος στην κατασκευή του τζαμιού.

Όμως εκείνο που ενθουσίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν το εξαιρετικά εντυπωσιακό χαλί με τα τεράστια σχέδια και τα έντονα χρώματα, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ιρανική εταιρία χαλιών και σχεδιασμένο από τον Ιρανό καλλιτέχνη Αλί Χαλικουί. Όσο για το βάρος του; Τριάντα πέντε τόνοι, παρακαλώ…

«Επάνω σε χαλιά, σε μαγικά χαλιά», λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Λε-Πα έλειπε για να στηθεί και μια μίνι συναυλία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This