Πανηγυρίζει για την Τουρκία ο άνθρωπος που εκβίασε την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή και την Ελλάδα

Γεωπολιτική ισορροπία βλέπει τώρα ο Αμερικανός

Must Read

«Η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο Αζερμπαϊτζάν είναι απίστευτη. Η Τουρκία ονειρεύτηκε να αναπτύξει το στρατό της στον Νότιο Καύκασο από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – πριν από 200 χρόνια», δήλωσε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν Μάθιου Μπράιζα σε συνέντευξή του στο Tehlil TV.

«Ήταν απλά αδύνατο τότε. Αλλά ο Πούτιν συμφώνησε σε αυτό. Τώρα θα υπάρχει ισορροπία. Τεράστια γεωπολιτική ισορροπία. Η Ουάσιγκτον και το Παρίσι κατηγορούν την Τουρκία ότι στέλνει στρατεύματα στο Αζερμπαϊτζάν. Λένε ότι η Τουρκία είναι επιθετική και έχει δημιουργήσει συνθήκες για την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν. Διαφωνώ με αυτό. Ωστόσο, σήμερα υπάρχουν τέτοιες απόψεις στην Ουάσιγκτον, αν και δεν είναι δίκαιες. Αλλά δεν πειράζει», πρόσθεσε με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρόπο υπέρ της Τουρκίας.

«Λέω ότι το Αζερμπαϊτζάν ήθελε να κερδίσει τον πόλεμο και δεν αντέδρασε στην πίεση της Τουρκίας. Το Αζερμπαϊτζάν κατάφερε να πείσει την Τουρκία να διαδραματίσει διπλωματικό και στρατιωτικό ρόλο στην περιοχή. Μέχρι τώρα, η Τουρκία δεν έχει παίξει ποτέ τέτοιο ρόλο στον Νότιο Καύκασο», δήλωσε ακόμα ο Μπράιζα.

Αυτά είπε ο ο άνθρωπος που εκβίασε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και την Ελλάδα, αναφορικά με τον ελληνορωσικό αγωγό South stream. Κατά πολλούς είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή για να έλθει ο ολετήρας, Γιώργος Παπανδρέου. Σήμερα αποδεικνύεται αυτό που από τότε έγραφε το Olympia.gr (2014): Είναι ακραιφνής υποστηρικτής των Τούρκων!

Ο Μπράιζα ήταν Πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν από το 2010 έως το 2012. Ήταν επίσης ο πρώην συμπρόεδρος της ομάδας διαμεσολαβητών Μινσκ του ΟΑΣΕ που εργάζονται για σχεδόν 30 χρόνια για την ειρήνη στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, υπό την προεδρία των ΗΠΑ, Γαλλίας και Ρωσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This