Tι περιμένουν; Η «τρύπα» που δεν αφήνει τους εθελοντές βουλευτές-γιατρούς να μπουν στις ΜΕΘ

Γιατί δεν δίνουν το «πράσινο φως» για μια τόσο επιτακτική ανάγκη;

Must Read

Απίστευτο κι όμως πραγματικό! Τη στιγμή που το ΕΣΥ εκλιπαρεί επιφορτισμένο για ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μια «τρύπα» στη νομοθεσία δεν αφήνει τους εθελοντές βουλευτές – γιατρούς να ριχτούν στη μάχη όπως προθυμοποιήθηκαν.

Οι βουλευτές γιατροί που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, δεν μπορούν μπορούν να μπουν στα νοσοκομεία επειδή δεν καλύπτονται νομικά για τις αποφάσεις που θα λαμβάνουν, αφού δεν εργάζονται στο ΕΣΥ.

Το υπουργείο Υγείας μπορεί εύκολα με νομοθετική απόφαση να επιτρέψει στους βουλευτές εθελοντές να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, όμως ακόμα… δεν υπάρχει κανένα νεότερο. Το γεγονός μάλιστα κατήγγειλε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος δήλωσε ότι η γραφειοκρατία καλά κρατεί, αφού μέχρι στιγμής βρίσκεται εν αναμονή να ενταχθεί ως πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κλείνει τα μάτια και αφήνει την γραφειοκρατία να εμποδίζει αυτό την σημαντική προσφορά, σε μια περίοδο που η ανάγκη για ενίσχυση του συστήματος υγείας είναι επιτακτική.

Οι εθελοντές – βουλευτές

Αυτοί είναι βουλευτές που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν ως εθελοντές σε ΜΕΘ και νοσοκομεία, σύμφωνα με το 15minutes.gr:

  • Από τη Νέα Δημοκρατία: Χρήστος Κέλλας, Κώστας Μπλούχος, Βασίλης Γιόγιακας, Νεοκλής Κρητικός
  • Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Ηγουμενίδης, Κωνσταντίνος Μάρκου, Ανδρέας, Μιχαηλίδης, Γιάννης Μουζάλας, Ανδρέας Ξανθός, Θανάσης Παπαδόπουλος, Θανάσης, Παπαχριστόπουλος, Παύλος Πολάκης, Μετόπη Τζούφη
  • Από το ΚΙΝΑΛ: Μιχάλης Κατρίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μπαράν Μπουρχάν, Ανδρέας Πουλάς, Γιώργος Φραγγίδης
  • Από το ΚΚΕ: Γιώργος Λαμπρούκος
  • Από την Ελληνική Λύση: Μαρία Αθανασίου

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This