Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Tι περιμένουν; Η «τρύπα» που δεν αφήνει τους εθελοντές βουλευτές-γιατρούς να μπουν στις ΜΕΘ

Γιατί δεν δίνουν το «πράσινο φως» για μια τόσο επιτακτική ανάγκη;

Απίστευτο κι όμως πραγματικό! Τη στιγμή που το ΕΣΥ εκλιπαρεί επιφορτισμένο για ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μια «τρύπα» στη νομοθεσία δεν αφήνει τους εθελοντές βουλευτές – γιατρούς να ριχτούν στη μάχη όπως προθυμοποιήθηκαν.

Οι βουλευτές γιατροί που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, δεν μπορούν μπορούν να μπουν στα νοσοκομεία επειδή δεν καλύπτονται νομικά για τις αποφάσεις που θα λαμβάνουν, αφού δεν εργάζονται στο ΕΣΥ.

Το υπουργείο Υγείας μπορεί εύκολα με νομοθετική απόφαση να επιτρέψει στους βουλευτές εθελοντές να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, όμως ακόμα… δεν υπάρχει κανένα νεότερο. Το γεγονός μάλιστα κατήγγειλε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος δήλωσε ότι η γραφειοκρατία καλά κρατεί, αφού μέχρι στιγμής βρίσκεται εν αναμονή να ενταχθεί ως πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κλείνει τα μάτια και αφήνει την γραφειοκρατία να εμποδίζει αυτό την σημαντική προσφορά, σε μια περίοδο που η ανάγκη για ενίσχυση του συστήματος υγείας είναι επιτακτική.

Οι εθελοντές – βουλευτές

Αυτοί είναι βουλευτές που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν ως εθελοντές σε ΜΕΘ και νοσοκομεία, σύμφωνα με το 15minutes.gr:

  • Από τη Νέα Δημοκρατία: Χρήστος Κέλλας, Κώστας Μπλούχος, Βασίλης Γιόγιακας, Νεοκλής Κρητικός
  • Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Ηγουμενίδης, Κωνσταντίνος Μάρκου, Ανδρέας, Μιχαηλίδης, Γιάννης Μουζάλας, Ανδρέας Ξανθός, Θανάσης Παπαδόπουλος, Θανάσης, Παπαχριστόπουλος, Παύλος Πολάκης, Μετόπη Τζούφη
  • Από το ΚΙΝΑΛ: Μιχάλης Κατρίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μπαράν Μπουρχάν, Ανδρέας Πουλάς, Γιώργος Φραγγίδης
  • Από το ΚΚΕ: Γιώργος Λαμπρούκος
  • Από την Ελληνική Λύση: Μαρία Αθανασίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ