Προανήγγειλε κι άλλη παράταση του lockdown ο Πέτσας: «Θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω»

Η εστίαση είναι «δύσκολη εξίσωση»

Must Read

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για το πως θα γίνει το άνοιγμα κοινωνίας και οικονομίας, χωρίς ημερομηνίες όπως είπε, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέα παράταση του lockdown.

Για τις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» περί διπλών βιβλίων καταγραφής των δεδομένων του κορωνοϊού, σχολίασε ότι είναι «απελπισία αντιπολιτευτική», εμπλέκοντας στη συζήτηση και τα «πούρα του Αλέξη Τσίπρα στα κότερα», με αφορμή το σάλο για τη φωτογραφία του Πρωθυπουργού στην Πάρνηθα.

«Στην αρχή του δεύτερου lockdown υπήρξε μια χαλαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων η οποία περιορίστηκε στη συνέχεια και τώρα παρατηρείται βελτίωση στα στοιχεία, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω. Η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας» σχολίασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, αλλά δεν μίλησε για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ιδιαίτερα για τα σχολεία: «Δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετική αντιμετώπιση με βάση τις γεωγραφικές ζώνες αλλά το βάρος ρίχνεται σε όλη την επικράτεια. Για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, η κυβέρνηση αναμένει της εισηγήσεις των ειδικών. Ειδικά σε δημοτικά και γυμνάσια το ιικό φορτίο είναι μικρό».

Για την εστίαση είπε ότι είναι «δύσκολη εξίσωση. Ακόμη και όταν ανοίξει δεν θα υπάρχει νυχτερινή διασκέδαση και δυνατότητα για όρθιους. Αυτό που συζητείται είναι το ζήτημα των εστιατορίων. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους οργανωμένους φορείς της εστίασης προκειμένου να υπάρξει μακροπρόθεσμη προοπτική και μετά το Πάσχα και το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουν να ρεφάρουν, όπως με ένα χαμηλότερο ΦΠΑ».

Για τις αποκαλύψεις της ελλιπούς καταγραφής των δεδομένων του κορωνοϊού, ο κ.Πέτσας είπε ότι «για την Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, ναι, ίσως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα μερικές ημέρες ή μια εβδομάδα νωρίτερα. Τότε όμως ουδείς δεν είχε εισηγηθεί lockdown».

Διέψευσε κατηγορηματικά τα περί διπλών βιβλίων στην καταγραφή των δεδομένων του κορωνοϊού μιλώντας για «απελπισία αντιπολιτευτική που προσπαθεί να διαρρήξει το πιο σημαντικό, την εμπιστοσύνη. Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις κατηγορίες έρχεται από τους ίδιους τους επιστήμονες που χαρακτήρισαν αδιανόητο να γίνεται τώρα μια τέτοια συζήτηση. Οι επιστήμονες εισηγούνται αλλά τις αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός».

Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Καθημερινής: «Δεν θα αφήσουμε αυτό να γίνει χιονοστιβάδα. Θα έχουμε 120 και περισσότερες δόσεις για να πατήσουν στα πόδια τους. Δόθηκε προτεραιότητα στην υγεία με μέτρα που έχουν σαφές αρνητικό αποτύπωμα. Η πολιτεία θα είναι δίπλα για να στηρίξει όσους πλήττονται».

«Ο Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα»

Για το σάλο που έχει ξεσπάσει για τις φωτογραφίες του Πρωθυπουργού σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη αλλά και με ποδηλάτες και μηχανόβιους στην Πάρνηθα, ο κ. Πέτσας διερωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται «γιατί είναι ανθρώπινος» και πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί με κάποιον» (σ.σ. αυτό κατάλαβε ο κ. Πέτσας ότι ήταν το πρόβλημα;)

«Ο κ. Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα κι ο Μητσοτάκης στην Πάρνηθα και παίρνει ένα τσουρέκι. Το τι διάσταση θέλει να δώσει μια απελπισμένη αντιπολίτευση είναι άλλο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This