Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

«Ταφόπλακα» στη νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έρθει το εμβόλιο ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της παράτασης του lockdown

Εν αναμονή των νέων ανακοινώσεων της κυβέρνησης για παράταση του lockdown πιθανότατα για μια εβδομάδα ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε ότι ο κλάδος της νυχτερινής διασκέδασης δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει για αρκετό καιρό ακόμα.

«Τα μπαρ και η νυχτερινή διασκέδαση δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε τα εμβόλια» ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διαδικτυακή στο 31ο Greek Economic Summit, ενώ όπως είπε σκέφτονται  άνοιγμα του λιανεμπορίου και των εστιατορίων, τα οποία έκλεισαν παρά το γεγονός ότι τηρούσαν τα μέτρα.

Η χαλάρωση το καλοκαίρι

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι υπήρξε χαλάρωση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, κάτι που αποδείχτηκε άλλωστε περίτρανα στην ανετοιμότητα της κυβέρνησης και την απραξία στην ενίσχυση του ΕΣΥ όλους αυτούς τους μήνες: «Στην περίπτωση της Ελλάδας, ελπίζω πως πήραμε το μάθημά μας. Καθώς τα πήγαμε εξαιρετικά καλά στην πρώτη φάση, νομίζω πως χαλαρώσαμε ελαφρά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τώρα βλέπουμε τις συνέπειες αυτού του εφησυχασμού» τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν προβλέπεται άνοιγμα της διασκέδασης:

Κατεβασμένα ρολά για νυχτερινή διασκέδαση και μπαρ

«Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπάρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο», δήλωσε ο Kυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ