Μια ωραία ατμόσφαιρα είναι εκεί στη ΝΔ… Όλοι εναντίον όλων

Η εδώ και μήνες σοβούσα κρίση εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας πλέον παίρνει διαστάσεις

Must Read

Σκηνικό έντασης έχει στηθεί εντός της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τις τελευταίες ώρες έχει λάβει χώρα σειρά εσωκομματικών εχθροπραξιών, με προεξάρχουσα τη δημόσια ρήξη μεταξύ του «γαλάζιου» βουλευτή Γιώργου Βλάχου και της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η εδώ και μήνες σοβούσα κρίση εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας πλέον παίρνει διαστάσεις εξαιτίας και του εκνευρισμού που δημιουργούν οι αποκαλύψεις για τα σοβαρά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας.

Χθες πρώτη φορά αυτή εκδηλώθηκε δημόσια, καθώς ξέσπασε ο Γιώργος Βλάχος στη Βουλή, παρουσία βουλευτών της Ν.Δ., κοινοβουλευτικών συντακτών, ακόμη και… αστυνομικών υπαλλήλων.

Βέβαια, τα προεόρτια είχαν αρχίσει από νωρίτερα τόσο με την «μπηχτή» της Όλγας Κεφαλογιάννη στον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη βόλτα στην Πάρνηθα όσο και με την αιχμηρή κριτική της Μαριέττας Γιαννάκου στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στη σωφρονιστική νομοθεσία.

Το αποκορύφωμα ωστόσο ήρθε χθες το απόγευμα, όποτε και εκτυλίχθηκε το χωρίς προηγούμενο θερμό εσωκομματικό επεισόδιο στο Κοινοβούλιο. Όλα άρχισαν από την απόρριψη εκ μέρους του υπουργείου Περιβάλλοντος των 11 βουλευτικών τροπολογιών του Γιώργου Βλάχου, προκαλώντας την έντονη ενόχληση του βουλευτή.

Το κλίμα όμως χειροτέρεψε εξαιτίας λάθους σε άρθρο του χωροταξικού νομοσχεδίου, το οποίο είχε επισημάνει ο βουλευτής εδώ και μέρες, αλλά δεν διορθώθηκε, παρά τα τρία πακέτα νομοτεχνικών βελτιώσεων. Η «αμέλεια» εκ μέρους του υπουργείου προκάλεσε την οργή του βουλευτή, ο οποίος πλησίασε τα υπουργικά έδρανα, στα οποία βρίσκονταν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός του Δημήτρης Οικονόμου και άρχισε να φωνάζει «έλεος».

Μάλιστα, ο βουλευτής έβγαλε έξω τον υφυπουργό και άρχισε να τον… κατσαδιάζει παρουσία των βουλευτών της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου και Μιλτιάδη Χρυσομάλλη, των δημοσιογράφων, αλλά και των αστυνομικών που κοίταζαν εμβρόντητοι τον δημόσιο καβγά. «Έλεος. Δεν πάει άλλο. Και η κοροϊδία έχει τα όριά της» φώναζε έξαλλος ο Γιώργος Βλάχος στον Δημήτρη Οικονόμου, ενώ λίγο αργότερα σχολίασε στους δημοσιογράφους: «Δεν πειράζει, ας έρθουν οι αλλαγές στο επόμενο νομοσχέδιο που θα είναι παχιές οι μύγες».

Η οργή, πάντως, των βουλευτών είναι μεγάλη για σειρά θεμάτων. Πολλοί αναφέρονται πλέον ανοιχτά σε «σύστημα Μητσοτάκη» που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του κανένα και κατακεραυνώνουν το… επιτελικό κράτος. «Δεν είναι δυνατόν οι διορισμένοι γενικοί γραμματείς να κάνουν κουμάντο και να έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τους βουλευτές. Εμείς τι είμαστε, γλάστρες;» ανέφερε στη «δημοκρατία» «γαλάζιος» κοινοβουλευτικός, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Επίσης, το γεγονός ότι ο κ. Βλάχος είναι δηλωμένος καραμανλικός έχει τη σημασία του για τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Μετά τις χθεσινές σκηνές απείρου κάλλους γίνεται πλέον σαφές ότι οι σχέσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με το υπουργικό συμβούλιο και το ίδιο το Μαξίμου τελούν στην κόψη του ξυραφιού, με την κατάσταση να βαίνει ολοένα χειρότερη, ειδικά μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις και την γκρίνια που υπάρχει στη βάση του κόμματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μαρία Αντωνά δείχνει τα πόδια της και πόσο σακατεύτηκε όσο ήταν μέσα στο Survivor

H δημοσιογράφος και σύντροφος του Άρη Σοϊλέδη, Μαρία Αντωνά, βγήκε από το Survivor πριν από περίπου 10 ημέρες αφού έμεινε...

More Articles Like This