Τετάρτη 4/8/2021

ΚΙΝΑΛ κατά κυβέρνησης: «Πως κοιμούνται ήσυχοι με τα διαδοχικά κρούσματα και θανάτους στις φυλακές;»

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης με όρους ασφάλειας για την κοινωνία

Ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην Κυβέρνηση και στο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και ζητά αποσυμφόρησή τους, με αφορμή, όπως καταγγέλλει, τον θάνατο τρίτου κρατούμενου από κορωνοϊό.

Αναλυτικά:

Μετά τον τρίτο θάνατο κρατουμένου από κορωνοϊό, που συνέβη χθες και ακόμη, με έναν υπάλληλο της εξωτερικής φρουράς νεκρό από την ίδια αιτία, η κυβέρνηση δεν έχει πια καμία δικαιολογία για την εμμονική άρνησή της να προστατεύσει τη ζωή και την υγεία στις φυλακές.

Με τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής ζητά την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης με όρους ασφάλειας για την κοινωνία, ώστε εφαρμοστούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Π.Ο.Υ. για την αναγκαία αποστασιοποίηση.

Οι συστάσεις όλων των υγειονομικών φορέων κατατείνουν στο ότι σε κλειστούς χώρους η πανδημία εκδηλώνεται πιο θανατηφόρα. Η κυβέρνηση αρνείται να το δει αυτό. Περιγελά έτσι τα δικαιώματα υπαλλήλων και κρατουμένων στις φυλακές για να αναπαράγει το στερεότυπο ότι είναι σκληρή με το έγκλημα.

Το μόνο που καταφέρνει είναι να αποκαλύπτει ένα απάνθρωπο πρόσωπο. Έχει μια τελευταία ευκαιρία να διασώσει το ελάχιστο φύλλο συκής, αποδεχόμενη την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής.

Η ζωή δεν είναι εργαλείο για να κάνει φτηνή πολιτική το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και απορεί κανείς πως στην κυβέρνηση μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι με τα διαδοχικά κρούσματα και θανάτους στις φυλακές μας. 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ