Ο Ε. Στυλιανίδης σε διαφορετική γραμμή από τον Κ. Μητσοτάκη στο θέμα της Τουρκίας

Η Τουρκία επιλέγει εδώ και καιρό να αμφισβητήσει 4 εμβληματικά ζητήματα που «δυστυχώς κάνουμε πως δεν τα καταλαβαίνουμε»

Must Read

Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο θέμα της Τουρκίας, τονίζει ότι η Ελλάδα έχει ιστορικό και εθνικό χρέος να είναι έτοιμη και αποφασισμένη να τα αντιμετωπίσει όλα, ακόμα και μόνη της, αφού οι σύμμαχοι πελαγοδρομούν.

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και επίκουρος καθηγητής Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, σε άρθρο του στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» με τίτλο «Η Τουρκία σε μετάλλαξη. Η Δύση σε αφασία;», τονίζει ότι η Τουρκία επιλέγει εδώ και καιρό να αμφισβητήσει 4 εμβληματικά ζητήματα που «δυστυχώς κάνουμε πως δεν τα καταλαβαίνουμε»:

1. Επιδιώκει συστηματικά τη θραύση της πολυμερούς Συμφωνίας της Λωζάνης.

2. Μετατρέπει την Αγία Σοφία και άλλες Εκκλησίες σε Τζαμιά.

3. Αμφισβητεί de facto στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο και αλλού το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

4. Επιδιώκει στη πράξη την κατάλυση της Συνθήκης του Μοντρέ και άρα τη διεθνοποίηση των «τουρκικών στενών», όπως τα ονομάζουν, με την κατασκευή του «Ινσταμπούλ Κανάλ» στην Κωνσταντινούπολη.

Η συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» που κυκλοφορεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This