Σάββατο 8/5/2021

Στέφανος Μάνος: «Παρακρατούν πληροφορίες για τους νεκρούς ή δεν δίνουν στοιχεία»

«H κατάσταση στην Ελλάδα είναι χειρότερη από ό,τι στις μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες»

Αιχμές για την διαχείριση της κυβέρνησης στην πανδημία του κορωνοϊού και από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Στέφανο Μάνο!

Σε ανάρτησή του ο κ. Μάνος δημοσιεύσει τα στοιχεία των θανάτων επτά χωρών για το χρονικό διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου 2020. Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι χειρότερη από τις υπόλοιπες στην Ευρώπη, πλην της Ιταλίας. «Όσοι μας πληροφορούν είτε παρακρατούν πληροφορίες είτε αποφεύγουν να δώσουν στοιχεία που να επιτρέπουν την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων» προσθέτει στο συμπέρασμά του, μετά την μελέτη των αριθμών,

«Για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης πρόσθεσα τους θανάτους από κορωνοϊό σε 7 χώρες και τις εμφάνισα σε απόλυτο αριθμό και σε αναγωγή ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους. Το διάστημα είναι 6.12 μέχρι 15.12», έγραψε και ανάρτησε τον πίνακα:

Χώρα             Θάνατοι         Θάνατοι ανά εκατ. κατ.
Ελλάδα           883              84,90
Ιταλία            6.343           104,98
Γαλλία           3.616            55,34
Γερμανία       4.461            53,17
Ην. Βασίλειο  4.029            59,21
Η.Π.Α.          21.421           64,55
Δανία                83             14,31

«Έγραψα την Κυριακή «Αποφάσεις στα τυφλά» ότι όσοι μας πληροφορούν είτε παρακρατούν πληροφορίες είτε αποφεύγουν να δώσουν στοιχεία που να επιτρέπουν την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Δεν είμαι επιδημιολόγος, αλλά διαβάζω τους αριθμούς και διαπιστώνω ότι οι Δανοί τις τελευταίες δέκα μέρες ήταν πολύ ασφαλέστεροι από εμάς. Διαπιστώνω επίσης ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι χειρότερη από ό,τι στις μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες και στις Η.Π.Α. πλην Ιταλίας. Δεν γνωρίζω τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, αλλά θα μου φαινόταν λογικό τα όποια μέτρα λάβει να είναι αυστηρότερα από ό,τι στην Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός.

Για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης πρόσθεσα τους θανάτους από κορωνοϊό σε 7 χώρες και τις εμφάνισα σε απόλυτο αριθμό και σε…

Posted by Stefanos Manos on Wednesday, December 16, 2020

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ