«Όχι» στην πολυμερή: Η ελληνική κυριαρχία δεν είναι υπόθεση διάσκεψης ξένων χωρών

Η αποδοχή της πολυμερούς διάσκεψης καταργεί με πολιτικό τρόπο το Διεθνές Δίκαιο και δίνει πλεονεκτήματα στην Τουρκία.

Must Read

Να μη δεχτούμε την πολυμερή διάσκεψη, όπως ανέφερε και το απόρρητο τετρασέλιδο με τις οδηγίες του υπ. Εξωτερικών Ν Δένδια.

Απαιτείται ένας νέος εθνικός οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση του ορατού κίνδυνου. Ένας χάρτης που θα σχεδιαστεί με απόλυτο σεβασμό στο εθνικό δόγμα που τηρήθηκε από το 1974 και μετά -με εξαίρεση την περίοδο του γερμανόφιλου μειοδότη εθνομηδενιστή Σημίτη- και τήρηση των κόκκινων γραμμών!

Σήμερα υπάρχει κάποιος που δεν βλέπει πού πηγαίνουν το εθνικό σκάφος οι κολλητοί, οι μητσοσημιτικοί, οι μαξιμοπαίδες, που αποτελούν τον πόλο διαμόρφωσης γραμμής στο Μαξίμου, με την κυρία Σουράνη επικεφαλής και όχι τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια, που σίγουρα προσπαθεί χωρίς κάλυψη… και με προφανή υπονόμευση (;).

Ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται να «διορθώνει» σε τακτά διαστήματα τη γραμμή του άκρατου ενδοτισμού που εκπορεύεται από το πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά όταν ο παρά τω Πρωθυπουργώ αρχηγός του επιτελικού κράτους λέει από το βήμα της Βουλής: «Παραδώσαμε το Αιγαίο για τα λεφτά;».

Ο ισχυρισμός του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, εάν δεν βγει άμεσα να ανασκευάσει, συνιστά μια ομολογία εσχάτης προδοσίας. Δεν μπορεί να ακούγεται τέτοιο πράγμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ειδικά από τον άνθρωπο που άνοιξε την κερκόπορτα στο Αιγαίο, περιορίζοντας την εθνική κυριαρχία στα έξι ναυτικά μίλια. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι ο υπουργός έκανε λεκτικό ατόπημα.

Δυστυχώς, μετά το βατερλό της Συνόδου Κορυφής επιβεβαιώνεται η προειδοποίηση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος το είπε καθαρά, ξεκάθαρα: «Σε αυτή την κρίση θα είμαστε μόνοι μας». Και να που το διαπιστώσαμε με την κάθε άλλο παρά θετική απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών. Αποδείχθηκε περίτρανα δυστυχώς πόσο έξω έπεσε ο Μητσοτάκης που μας έλεγε ότι τα σύνορά μας θα τα φυλάξει η Ευρώπη, με τον στόλο και την αεροπορία των ευρωπαϊκών χωρών έναντι του τουρκικού «θηρίου».

Η Τουρκία, όμως, κέρδισε μόνο χάδια και υποστήριξη και όχι δαγκωματιές, όπως μας έλεγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας. Ακόμα και τη συμπάθεια του ΝΑΤΟ, με τις πρόσφατες δηλώσεις ντροπής που έγιναν από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο οποίος είπε: «Εκφράζω τη θλίψη μου για τις κυρώσεις των ΗΠΑ προς την Τουρκία».

Αλήθεια, τι πιστεύουν στο Μαξίμου για όλα αυτά που μας συμβαίνουν; Μήπως οι άριστοι και ο αρχηγός αυτών έχουν έλλειψη πληροφόρησης ή μήπως έχουν προβληματική μεθοδολογική προσέγγιση;

Αλήθεια, γιατί δεν πιέσαμε με το δικαίωμα βέτο, όπως έκαναν άλλες χώρες; Έστω και την ύστατη αυτή ώρα, ας ακούσει τη δραματική κραυγή των επερχόμενων εθνικών δεινών. Δεν πρέπει ο πρωθυπουργός να δεχτεί την πολυμερή διάσκεψη, την οποία απαιτούν η κυρία Μέρκελ και άλλοι δήθεν σύμμαχοι.

Η αποδοχή της πολυμερούς διάσκεψης καταργεί με πολιτικό τρόπο το Διεθνές Δίκαιο και δίνει πλεονεκτήματα στην Τουρκία.

Να πάμε για να μοιράσουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, την πραγματική ή δυνητική της Ελλάδος και την Κύπρου; Ο πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να σύρει την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς εγγυήσεις και όρους στην πραγματοποίησή της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This