Τρεις ώρες κατέθετε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Άρειο Πάγο για την Novartis

Γιατί επιμένει στο να αποκαλυφθούν τα στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων

Must Read

Από ελεγχόμενος έγινε μάρτυρας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στο στόχαστρο της έρευνας για ενδεχόμενες δωροδοκίες πολιτικών από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis! Χθες, ο «πρωταγωνιστής» της αγοράς κάποιων άλλων εμβολίων στο παρελθόν κατέθεσε επί τρεις ώρες στον Aρειο Πάγο.

Μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας που ερευνά ενδεχόμενη εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, ο πρώην υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Η σκευωρία κατέρρευσε. Τώρα έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Εκείνο που απομένει είναι να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Και, βεβαίως, να βγουν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες».

Επιμονή

Η επιμονή του Δημήτρη Αβραμόπουλου να αποκαλυφθούν τα στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων προφανώς έχει σχέση με το γεγονός ότι ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» τον έχει κατονομάσει για συγκεκριμένες περιπτώσεις φερόμενων δωροδοκιών, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι στη μια περίπτωση το «δώρο» ήταν εξαιρετικά υπέρογκο.

«Θεωρώ αδύνατο να δόθηκε μίζα κάτω από 40.000.000!» είχε αναφέρει o μάρτυρας, προσθέτοντας πως  μοιράστηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μάλιστα, έχει περιγράψει και τον μηχανισμό για να «ξεπλυθούν» τα χρήματα σε διάφορες περιπτώσεις.

Οι υποθέσεις για τις οποίες κατονομάζεται από τον «Μάξιμο Σαράφη» ο πρώην υπουργός Υγείας είναι για τα αντιγριπικά εμβόλια της περιόδου 2008-2009, καθώς και για διαγωνισμό ύψους περίπου 200.000.000 ευρώ για την προμήθεια μοριακών τεστ.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ο τέταρτος πολιτικός ο οποίος καταθέτει στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας. Η ανάκριση θα συνεχιστεί στις αρχές του νέου έτους, με την κατάθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This