Παρασκευή 30/7/2021

Οι Κύπριοι κάνουν για τον Λεβέντ αυτό που δεν έκαναν οι Έλληνες, όταν η «δημοκρατία» βρέθηκε στο στόχαστρο του Ερντογάν

Εύγε στους Κύπριους Ευρωβουλευτές και καλή δύναμη στον Σενέρ Λεβέντ. Παράδειγμα προς όλους

Στο πλευρό του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ από τα Κατεχόμενα της Κύπρου που διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν, στέκονται οι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων της Κύπρου, ντροπιάζοντας τους Έλληνες συναδέλφους τους, αλλά και το σύνολο των θεσμών στην Ελλάδα που παρέμειναν σιωπηλοί, όταν στο στόχαστρο του Τούρκου δικτάτορα βρέθηκε η εφημερίδα «δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές, οι Λ. Χριστοφόρου και Λ. Φουρλάς από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP), Κ. Μαυρίδης και Δ. Παπαδάκης από τη Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) και Γ. Γεωργίου και Ν. Κιζίλγιουρεκ από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (GUE/NGL), έστειλαν επιστολή για τη νέα ποινική δίωξη κατά του Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, απευθυνόμενη στους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και στον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, με ταυτόχρονη κοινοποίηση προς τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με την επιστολή, οι Κύπριοι ευρωβουλευτές ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να διώξει ποινικά και να δικάσει στην Τουρκία τον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «Αβρούπα» Σενέρ Λεβέντ, με την κατηγορία της προσβολής του Τούρκου προέδρου.

Ακόμη, επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης ενός διακεκριμένου Ευρωπαίου πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Ε.Ε., ο οποίος μάλιστα έχει τιμηθεί με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη δράση του και γι’ αυτό η Ε.Ε. δεν μπορεί να παραμένει απαθής. Τέλος, ζητούν από την Ε.Ε. να προχωρήσει στη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να προστατεύσει τον Σενέρ Λεβέντ και να σταματήσει τη δίωξή του.

Σε σχετική δήλωσή του, ο ευρωβουλευτής Κ. Μαυρίδης τόνισε ότι «ο Σ. Λεβέντ είναι Ευρωπαίος πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος καταδιώκεται για χρόνια, ιδιαίτερα από το ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, επειδή προασπίζεται τις αξίες της Ευρώπης. Υπερασπιζόμενοι τον Λεβέντ, υπερασπιζόμαστε αυτές τις αξίες. Για αυτό, η πρωτοβουλία για άσκηση πολιτικής πίεσης με σκοπό την ανάληψη δράσης από την Ε.Ε. θα συνεχιστεί και διά ζώσης, μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ